SFSOPLATE-468X60-BANNER

Kada se udruže dizajneri nakita i arhitekte dobija se luksuzna hiperkula, najviša na svetu

18.11.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Moćni brendovi Binghatti i Jacob & Co predstavljaju svoj ultra-luksuzni neboder u Dubaiju. Projekat "Burj Binghatti Jacob & Co Residences" teži da postane najviša stambena zgrada na svetu.

Burj Binghatti Jacob & Co Residences

"Burj Binghatti Jacob & Co Residences" će biti najviši stambeni objekat na svetu (Foto: Binghatti)

Ovaj neboder otvara novu eru u luksuznom životu i nalazi se u srcu najeminentnijeg finansijskog okruga Dubaija, Business Bay. Projekat je stvorio i novi termin u nekretninama: hiperkula.

Zgrada će imati preko 100 spratova sa raskošnim dvosobnim i trosobnim stanovima. Ovaj građevinski dragulj odlikuje se jedinstvenim dizajnom koji su u svom prepoznatljivom stilu brenda za izradu satova i nakita dizajnirali Jacob & Co i vodeći dizajner Dubaija Binghatti. Neboder ima više spratova posvećenih pogodnostima kao što su beskonačni bazen sa pogledom na ceo horizont Dubaija, luksuzni spa centar i teretana. Predviđeno je da zgrada ima tim konsijerža koji nude usluge telohranitelja, vozača ili privatnog kuvara.

Kula će imati preko 100 spratova

Kula će imati preko 100 spratova sa luksuznim stanovima (Foto: Binghatti)

Muhammad Binghatti, izvršni direktor i šef arhitekture kompanije Binghatti, navodi da ovaj projekat predstavlja partnerstvo dva istomišljenika i da su oba brenda u stalnoj potrazi za apsolutnom elegancijom. Brendovi su rođeni iz čiste želje da se postigne ono što ruši granice. Ističe da je ono što je Binghatti uradio u oblasti nekretnina, kreiranjem brenda kroz posebnu filozofiju dizajna i arhitektonskog identiteta, veoma slično onome što je Jacob & Co uradio u svetu nakita i satova.

Crpeći inspiraciju iz estetike satova i nakita, dizajn "Burj Binghatti Jacob & Co Residences" podseća na dragulje po kojima je Jacob & Co poznat. Rezidencije na nižim spratovima će se sastojati od dve kolekcije: "Sapphire Suite Collection" koja se sastoji od stambenih jedinica sa dve spavaće sobe i "The Emerald Suite Collection" koja se sastoji od jedinica sa tri spavaće sobe.

Dizajn inspirisan nakitom

Dizajn inspirisan nakitom (Foto: Binghatti)

Na vrhu  nebodera će se naći pet najluksuznijih ekskluzivnih penthausa u Dubaiju. Lebdeći na vrhu sveta, oni nude uživanje u pogledu na obrise grada.

U kuli će se naći i prostor za privatne događaje rezervisan za Jacob & Co, zatim veliki salon, kao i ekskluzivni privatni klub sa beskonačnim bazenom.

Materijali, detalji i završna obrada su osmišljeni i dizajnirani u saradnji sa Jacob & Co dizajnerima, a zainteresovani će moći uz stan da kupe i ekskluzivne satove i nakit, od kojih je većina unikatna ili pripada ograničenim kolekcijama.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;