INFONET-468X60-BANNER

Mikro montažna kuća gotova za samo 7 dana

11.02.2019. | Bridget Borgobello | New Atlas

Italijanski projektni studio Mandalaki stvorio je elegantnu, prefinjenu majušnu kuću, koja nudi pametnu alternativu za one koji žele da uživaju u minimalizmu. Nalazi se na Rodosu u Grčkoj i ima svega 28m². „Monocabin“ je jednosobna kuća kojoj ima svoj šarm. Prototip se trenutno koristi kao letnja rezidencija umetnika. Međutim, Mandalaki je u saradnji sa BoutiqueHomes-om objavio prodaju na međunarodnom nivou, pa svi koji žele da kupe svoj „Monocabin“ to sada mogu i da učine. Stambena jedinica može biti spremna za upotrebu samo sedam dana nakon isporuke tj. montiranja na licu mesta.

Mikro montažna kuća gotova za samo 7 dana

Monocabin (foto: Monocabin)

„Hteli smo da projektujemo kuću tako da izgleda dopadljivo i bude funkcionalna, u smislu da bude dovoljna onome ko u njoj boravi tokom svog odmora", rekao je George Kolliopoulos, suosnivač Mandalakija i direktor brenda BoutiqueHomes. „Završila je kao prostor od 28 kvadratnih metara jer je stvorena tako što smo saznali više o tome šta je nekome potrebno za savršen letnji odmor. Nakon toga smo je zamislili kao modularni objekat sa betonskim panelima. Pristup koristi više industrijski dizajn nego arhitektonski."

Mikro montažna kuća gotova za samo 7 dana

Monocabin (foto: Monocabin)

„Monocabin“ karakteriše otvoreni prostrani enterijer koji eliminiše potrebu za vratima, a istovremeno pruža privatnost. Kuća ima otvorenu glavnu spavaću sobu sa uzdignutim prozorima, kombinovanu dnevnu sobu sa trpezarijom i evropskom zidnom kuhinjom, kupatilo sa umivaonikom, WC-om i tušem, kao i veliku spoljnu terasu idealnu za zabavu ili opuštanje. Kuća poseduje i centralnim „pametni zid" u okviru koga se nalaze bojler za vodu, klima uređaj i električne komponente.

Mikro montažna kuća gotova za samo 7 dana

Monocabin (foto: Monocabin)

„Monocabin“ je izgrađena od 20cm debelih montažnih zidova od betona ojačanog vlaknima, koji je izabran zbog svoje optimalne izolacije, akustike i dugovečnosti. Kuća je podesiva po visini kako bi odgovarala različitim terenima na kojima treba da bude postavljena i sertifikovana je za zaštitu od zemljotresa i uragana. Fasada se može uraditi sa različitom završnom obradom u zavisnosti od želja vlasnika, uključujući tradicionale bije, drvene ploče ili kamene pločice. „Monocabin“ se takođe može prilagoditi da ide uz montažni bazen, da ima roletne na terasi i solarne panele na krovu.

Mikro montažna kuća gotova za samo 7 dana

Monocabin (foto: Monocabin)

„„Monocabin“ istražuje zahteve za elegantnim, racionalizovanim projektima modernih konstrukcija koje se uklapaju u okruženje", kaže Mandalaki. „Modularni betonski paneli omogućavaju da ova kuća bude jednostavna za izgradnju. San je bio da se izgradi pogodan i modularan objekat koji se može postaviti bilo gde u svetu, deleći našu filozofiju projektovanja“.

Mandalaki je originalni projekat proširio na tri različite verzije, uključujući i „Monocabin M“ od 27 kvadratnih metara; „Monocabin L“ od 34m² i „Monocabin XL od 63m². Cene za „Monocabin M“ počinju od US$45,000 bez aparata ili nameštaja, poreza i troškova dostave. Kuća može biti spremna za isporuku u roku od tri meseca i postavljena na licu mesta za sedam dana.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;