INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Inovativna "mikro" škola u Njujorku

13.09.2018. | Eric Baldwin | Arch Daily

Bjarke Ingels Group objavio je nove slike svoje „WeGrow“ mikro škole u Njujorku. Ovo je prvi projekat brenda „We Work“ (globalna mreža radnih prostorija u kojima kompanije i ljudi zajedno rastu i razvijaju se kroz dinamična okruženja koja podstiču kreativnost i povezivanje) koji se odnosi na školu. Projekat je stvoren sa ciljem da više ne bude odvajanja po odeljenjima koje je karakteristično za tradicionalni školski sistem i ojača značaj angažovanja dece u interaktivnom okruženju. Ideja se zasniva na pretpostavkama kako deca vide svet škole. Ovaj prvi „WeGrow“ projekat je sada otvoren u kvartu Chelsea u Njujorku.

WeGrow

WeGrow (foto: Bjarke Ingels Group)

„WeGrow“ je projektovan kao interaktivno okruženje za učenje sa poljem supereliptičnih objekata. Ideja je imala za cilj da ukloni odeljenja koja se često nalaze u tradicionalnim školskim sredinama. Objekti stvaraju okolinu pogodnu za učenje koja je gusta i racionalna dok je prostor takođe slobodan i fluidan. Modularne učionice, drvene kućice i vertikalna farma promovišu inkluzivno i kolaborativno okruženje za učenje. Akustični oblaci, prirodni materijali i neutralne boje stvaraju mirno okruženje kako bi se deca fokusirala na učenje. „WeGrow“ se nada da će mikro škola negovati obrazovanje kroz samoopažanje, istraživanje i otkrivanje.

WeGrow

WeGrow (foto: Bjarke Ingels Group)

Rebekah Neumann, osnivač i glavni direktor „WeWork“ opisuje „WeGrow“ kao „novu svesnu, preduzetničku školu koja je posvećena oslobađanju „super“ veština svakog deteta". Ona dalje navodi da se nada da će organizacija „promeniti samu ideju o učionici dok će osnovci počinjati da identifikuju svoje pozive i uče od onih koji već žive taj san. Nastavni planovi bi bili osmišljeni i vezani za lokalnu kulturu i okruženje tako da se uči kroz praksu i iskustvo."

WeGrow

WeGrow (foto: Bjarke Ingels Group)

Novi „WeGrow“ je za sada za decu od 3 do 9 godina uzrasta, sa tim da će od sledeće godine biti dodati dvogodišnjaci ali i stariji. Škola je otvorena za članove „WeWork“, zaposlene i lokalnu zajednicu.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;