INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Pikselozovana fasada koja kombinuje ljubav prema prirodi i poslovni prostor

08.05.2018. | Collin Abdallah | Arch Daily

„Pixel Facade" sistem je prilagodljiv, skalabilan i reproduktivan sistem izgradnje koji se može primeniti na različite tipologije objekta. Projekat je nedavno ušao u uži izbor za 2018 Design Challenge „Design the Next-Generation Facade" koji organizuje Metals in Construction Magazine. Sistem je inspirisan našom urođenom tendencijom i željom da se povežemo sa prirodom, poznatom i kao „biofilija". Sistem „Pixel Facade" spaja savremeno kancelarijsko okruženje sa biofilnim okruženjem kako bi se stvorila nova generacija kancelarijskog prostora.

Slika 1. „Pixel Facade" (foto: Mengyi Fan)

Zaposleni imaju mogućnost da se odmaraju od posla i „urone u ovo otvoreno okruženje" koje karakterišu brojne prostorije koje uključuju modularne žardinjere i saksije, hladovinu i nameštaj. Različiti otvoreni prostori dovode do stvaranja radnog okruženja koje je pogodnije za saradnju i inovacije, što danas postaje norma u dizajnu savremenog radnog prostora.

Slika 2. „Pixel Facade" (foto: Mengyi Fan)

Varijabilnost sistema omogućava zakupcima fleksibilnost u podešavanju izgleda i raspored radnog i prostora za odmor. Sistem takođe koristi inovacije u građevinskoj industriji kao što su „generativni dizajn, BIM, prefabrikacija i izgradnja drvenih konstrukcija“ kako bi se stvorili ekonomičniji i održiviji procesi projektovanja i izgradnje.

Slika 3. „Pixel Facade" (foto: Mengyi Fan)

Slika 4. „Pixel Facade" (foto: Mengyi Fan)

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;