INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Najbolji bazeni na krovovima

21.07.2016. | Dezeen

U narednom tekstu biće prikazani neki od najboljih krovnih bazena iz arhive Dezeena, uključujući „beskonačni“ bazen sa pogledom na panoramu Tel Aviva kao i onaj u brazilskoj džungli.

The Pool at Pyne - T.R.O.P.

Nadstrešnica od betonskih okvira čini da ovaj krovni bazen u Bangkoku izgleda kao da je izrezan, sa  pogledom na Tajlandske predele arhitekte iz firme T.R.O.P. su ga postavile na 42-spratni stambeni kompleks u neposrednoj blizini glavne gradske stanice. Više o ovome pogledajte ovde.

 

Jellyfish House - Wiel Arets Architects

Bazen na krovu sa staklenim nosačima poda pored ulaza u ovu kuću, projekat holandske firme Wiel Arets Architects, nudi uzdignuti pogled ka Sredozemnom moru.

Zadnji zid bazena i ima veliki unutrašnji prozor, omogućavajući stanovnicima na prvom spratu gde je kuhinja da paze na prijatelje i porodicu koji odu na plivanje. Više o ovome pogledajte ovde.

 

Refúgio na Montaria - Carvalho Araújo

Ova betonska kuća u severnom delu Portugalije, projekat lokalnog studija Carvalho Araújo ima uzdignuti krov namenjen za uski bazen.

Inspirisan domaćim rezervoarima za vodu koji se koriste za napajanje lokalnih kuća, bazen pruža pogled na ruralni pejzaž Serra d'Arga planina. Više o ovome pogledajte ovde.

 

Casa L4 - Luciano Kruk

Zastakljena kutija podržana od strane bazena i dela za sunčanje viri iz krova betonske kuće za odmor u Argentini, koju je arhitekta Luciano Kruk dizajnirao za sebe i svoju devojku. Više o ovome pogledajte ovde.

 

Garden Villas - MIA Design Studio

Ove stambene dvospratnice su najnovije u nizu kuća za odmor firme MIA Design Studio projektovane za „Naman Retreat“ u Vijetnamu.

Najneobičnija karakteristika zgrade je plitak bazen koji okružuje ukopani deo na krovu, kome se pristupa preko mosta koji se proteže do preko puta prvog sprata suprotnog bloka. Više o ovome pogledajte ovde.

 

Antokolsky Penthouse - Pitsou Kedem

Bazen na krovu se proteže uz ivicu ovog renoviranog penthousa u Tel Avivu, koji je projektovao izraelski arhitekta Pitsou Kedem.

Stanovnici mogu da gledaju dole na stare gradske krovove dok uživaju u bazenu. Više o ovome pogledajte ovde.

 

House at Alibag - Malik Architecture

Ova dinamična  kuća u Indiji, projekat firme Malik Architecture ima uzdignuti čelični tunel, koridore za premošćavanje i bazen na krovu na stubovima, koji štiti eksternu terasu.

Oštre ivice bazena imaju za cilj da daju utisak spajanja vode iz bazena sa Arapskim morem na horizontu. Više o ovome pogledajte ovde.

 

Maison Beauvallon - Raphaëlle Segond

Stepenice vode pored od plute pokrivenih zidova do bazena na krovu u ovoj kući na jugu Francuske koja je delo arhitekte Raphaëlle Segonde. U nastavku bazena je otvoreni dnevni boravak. Više o ovome pogledajte ovde.

 

Oak Pass House - Walker Workshop

Projekat firme Walker Workshop, kuća u Kaliforniji za koncertog violinistu ima „beskonačni“ bazen koji se proteže uz spoljne ivice terase ispod grana jednog od zaštićenih stabala hrasta. Više o ovome pogledajte ovde.

 

Jungle House - Studio MK27

Bazen na krovu ovog betonskog stambenog objekta, projekat brazilske firme Studio MK27 nalazi se u gustim krošnjama primorske prašume u São Paulu.

Kuća takođe ima balkone koji gledaju na šumu, viseće mrežaste ležaljke i pruža hlad od sunca. Više o ovome pogledajte ovde.

 

Mirage House - Kois Associated Architects

Iz firme Kois Associated Architects su za grčko ostrvo Tinos projektovali „beskonačni“ bazen kvadratnog oblika koji je zamišljen kao „nevidljiva oaza“ koja formira krov na stanu koji je nalik pećini. Više o ovome pogledajte ovde.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;