INFONET-468X60-BANNER

Kula posmatračnica umotana u 3,5km konopaca koji imitiraju okolne peščane dine

11.05.2015. | Inhabitat

Holandski arhitektonski biro Ateliereeen Architects je projektovao trideset metara visoki drveni toranj za posmatranje koji je inspirisan peščanim dinama Lomelse sahare u belgijskom gradu Lomelu. Trouglasta struktura je umotana u preko tri i po kilometara konopca, imitirajući na taj način talasaste linije i pustinjske pejzaže te oblasti.

Biro Ateliereeen Architects je sarađivao sa belgijskim arhitektonskim biroom MaMu Architects kako bi projektovao strukturu koja bi omogućila posetiocima ovog popularnog prirodnog rezervata u Belgiji da uživaju u pogledima na prirodu.

Kula menja svoj oblik kada se posmatra iz različitih perspektiva - što je kvalitet koji se savršeno uklapa sa stalno menjajućim pejzažom koji se preoblikuje jakim vetrovima.

Drvena struktura je umotana u konopac koji odražava linije koje formiraju dine, i sadrži tri platforme - od kojih se najniža prostire prema vodi i kojoj se pristupa preko rampe. Posetioci mogu ići stepenicama sa ove tačke i popeti se na visinu od skoro trideset metara.

Na pola puta do vrha, posetioci mogu da se odmaraju na drugoj platformi i jednom kada stignu do treće platvorme, pogledi se otvaraju ka širokom peščanom području rezervata. Nova struktura, sa svojim prirodnim materijalima i šemom boja se savršeno uklapa u okolinu i nudi novu ugodnost onima koji posete rezervat.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;