INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Transformacija napuštenog skladišta u višenamenski kulturni centar u Hong Kongu

30.04.2015. | Inhabitat

Ovo vetrovito potkrovlje, projektovano za udruženje LEED-Laboratory od strane arhitektonskog biroa Explorative Architecture & Design, je najnoviji dodatak razvijajućem hongkongškom naselju Čai Van.

Projektovan kao fleksibilni prostor za događaje i izložbe, WING je namenjen za stimulaciju kulturne scene i kreativnosti u Hong Kongu i obuhvata niz prostora koji trebaju da se koriste za savremeni ples, izložbe, performanse i događaje.

Kulturni centar WING je smešten na vrhu velikog industrijskog kompleksa u Hong Kongu i uključuje veliki broj prostora koji će se koristiti za savremeni ples, izložbe, performanse i događaje. Sastoji se od dva područja koja se oba otvaraju ka velikim terasama sa pogledom na grad.

Levo krilo centra smešta kuhinju, bar i veliki deo za performasne, dok desnim krilom dominira sklopivo drveno umetničko delo dugačko deset metara, koje funkcioniše kao particija nalik fenjeru. Treći prostor se sastoji od pozornice sa zelenim prostorima.

Korišćenje kliznih zidova i particija omogućava fleksibilnu podelu prostora. Najtamniji ugao prostora je zauzet sa pozornicom koja ima ugrađeno osvetljenje i skladišni prostor. Ona se otvara ka području bekstejdža koje se takođe može koristiti kao dnevni boravak ili prostor za sastanke.

Sa svojim relativnom osamljenom i neočekivanom lokacijom, na vrhu napuštenog industrijskog skladišta, kulturni centar WING će obezbediti alternativni prostor koji ima za cilj da preoblikuje kulturni pejzaž grada.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;