SFSOPLATE-468X60-BANNER

Vodič za spoljašnje grejače i grejanje na otvorenom

04.03.2015. | Buildipedia

Naš vodič za spoljašnje grejače i grejanje na otvorenom vam može oterati hladnoću iz kostiju. Pronađite pravi otvoreni grejač za vaše potrebe i prema vašem budžetu i uživajte u provođenju vremena na otvorenom bez zime.

Izgradnja svog malog arhitektonskog čuda može biti veoma težak zadatak sam po sebi, a pronalaženje prave vrste grejanja za otvorene prostore je samo mali deo slagalice. Međutim, kao što će vam potvrditi svaki arhitekta, svaki deo slagalice zaslužuje posebnu pažnju, i spoljašnje grejanje se ne razlikuje.

Možda bi bilo prilično teško pogledati svaku opciju za spoljašnje grejanje koja postoji na tržištu, te se nadamo da će ovaj naš mali vodič da vam pomogne u pronalaženju pravog tipa grejanja za otvorene prostore koji vam treba, otkrivajući neke od razlika koje postoje u različitim tipovima spoljašnjih grejača.

Vrste spoljašnjih grejača

Ukoliko niste imali priliku da proverite neke od najnovijih kataloga za baštenski nameštaj i pokućstvo, verovatno nemate pojma koliko različitih opcija spoljašnjeg grejanja je dostupno na tržištu.

Prošli su dani kada ste morali da projektujete i izgradite svoje spoljašnje prostore oko ognjišta - sada možete izgraditi svoju dvorišnu baštu ili otvorenu prostoriju kako god da želite i da budete sigurni da ćete naći spoljašnji grejač koji odgovara vašim potrebama i zahtevima.

Teško je kategorisati različite vrste specijalizovanih tipova spoljašnjih grejača na uredan način, ali ova lista vam može pomoći da se orijentišete makar malo (što je takođe i poenta ovog vodiča):

  • Grejači za sve vrste vremenskih prilika
  • Industrijski grejači
  • Grejači bez svetla
  • Viseći grejači
  • Slobodnostojeći grejači
  • Grejači na gas

Grejači za sve vrste vremenskih prilika

Uzimanje grejača koji je u potpunosti standardan može biti veoma nepraktično rešenje za spoljašnje lokacije, uzimajući u obzir da oni moraju da izdrže dosta loših vremenskih prilika tokom godine, od vrelog letnjeg sunca do snega i leda zimi. Vremenske prilike mogu biti u potpunosti normalne duži vremenski period, ali loše vreme može da se pojavi u svakom trenutku, a vaš grejač može biti uništen za samo nekoliko minuta.

Srećom, grejači specijalno izrađeni da izdrže sve vremenske prilike dolaze bez tih rizika, jer je ogroman procenat njih u potpunosti vodootporan. Sa vodootpornim grejačima za sve vremenske prilike, možete u potpunosti da se opustite i ne brinete o tome da li ste ostavili vaš grejač na otvorenom za vreme kiše ili snega.

Industrijski grejači

Sa vremena na vreme, snaga je jednostavno prioritet broj jedan. U tom slučaju, jednostavno morate da se okrenete ka grejačima predviđenim za industrijske i komercijalne svrhe. Srećom, mnoge opcije su dostupne na tržištu, od standardnih grejača do grejača posebno pogodnih za upotrebu oko kućnih ljubimaca, zahvaljujući svojim dodatnim bezbednosnim funkcijama.

Grejači bez svetla

Većina nas voli i poštuje topli sjaj koji dolazi iz standardnih grejača, ali mi svi možemo doći do situacija i konfiguracija u kojima to ne bi bilo pogodno. Tada se možemo odlučiti za grejače koji ne proizvode svetlost, obezbeđujući dodatnu toplotu bez ikakvih smetnji. Oni su takođe idealno rešenje za prostore koji već imaju pažljivo postavljene izvore svetlosti.

Viseći grejači

Viseći grejači su opcija broj jedan za ljude koji ne žele da prenatrpavaju svoje otvorene prostore sa dodatnim uređajima. Bez ikakvih kompromisa u kvalitetu, možete uživati u prijatnoj toploti i lepom svetlosnom zračenju u celom prostoru odozgo. Pošto možete birati između više različitih dizajna, odaberite izbor koji će dopuniti estetiku vašeg spoljašnjeg prostora.

Slobodnostojeći grejači

Slobodnostojeći grejači dolaze u mnogim oblicima i veličinama, ali jedan kvalitet ih sve povezuje - mobilnost. Slobodnostojeći grejači su idealni za lokacije kao što su vrtovi, pošto ih možrete pomerati veoma lako i podesiti sistem krejanja bez ikakvih komplikacija.

Mnogi slobodnostojeći grejači dolaze u varijantama otpornim na vremenske uslove, što je idealno za kupce koji žele otvoreno grejanje bez da brinu o vremenskim uslovima. Za mnoge od vas koji žele muiltifunkcionalost, mnoge kompanije nude stolove koje inkorporiraju grejače, što dodaje na korisnosti celom konceptu.

Grejači na gas

I na kraju, ali ne i na poslednjem mestu, dolaze grejači na gas koji su svestrani i, što je najvažnije, neverovatno lako podesivi i jednostavni za korišćenje (slobodno stojeći gasni grejači, na primer, obično dolaze sa daljinskim upravljačem koji omogućava kontrolu plamena sa lakoćom). Vizuelna strana spoljašnjih grejača na gas je takođe bonus - ko ne bi želeo da uživa u udobnosti tople vatre sa vremena na vreme?

Zaključak

Kao što možete videti, skoro da ne postoje ograničenja kada je u pitanju grejanje na otvorenom ovih dana. Bez obzira koje su vaše potrebe i da li vam je potrebno da zagrevate mali trem ili celu baštu, moći ćete da pronađete idealno rešenje za vas ukoliko pažljivo birate i ne ograničavate svoje vidokruge. Samo se uverite da znate šta je ono što vam je potrebno pre same kupovine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;