INFONET-468X60-BANNER

Sve o američkim plakarima što ste želeli da znate, a niste imali koga da pitate

03.12.2014. | Gradjevinarstvo.rs

Među raznim izborima različitog nameštaja i drugih detalja i opreme za enterijer, jedan od najtraženijih i svakako najpotrebiji komad nameštaja je ormar koji je usečen u zid ili postavljen duž zida - takozvani američki plakar, koji može biti plitak, dubok i prohodan. Ormari su među onim neizbežnim detaljima bilo koje kuće ili kancelarije i mogu imati raznovrsne uticaje na izgled i stil celog prostora.

Američki plakari

Kako se godišnja doba menjaju tokom godine, tako se i naše potrebe za određenom vrstom odeće menjaju. Ovo takođe utiče na raspored i organizaciju u ormaru. Često premeštanje i ponovno slaganje velike količine različite odeće u ormarima je dovela do toga da su dizajneri i proizvođači nameštaja posvetili mnogo pažnje na vrlo detaljno planiranje svakog centimetra unutrašnjosti ormara. Od najveće važnosti je funkcionalni i dobro organizovani enterijer ormara.

Maksimalno iskorišćavanje svakog centimetra prostora američkog plakara je od ključne važnosti

Nije previše teško napraviti estetski dobar i funkcionalni ormar. Prvo i najvažnije je adekvatno prostorno planiranje i korišćenje svakog centimetra raspoloživog prostora. Ukoliko niste vični ovim poduhvatima, uvek je bolje pozvati u pomoć profesionalce koji za hleb nasušni zarađuju izradom nameštaja po meri.

Američki plakar

Kada zaposlite profesionalca, ne biste trebali ni oko čega da brinete, a možete očekivatu puno poštovanje vaših ideja, kao i realizaciju vaših želja. U poslednje vreme je standardna procedura prilikom naručivanja komada nameštaja po vašoj želji da dobijete detaljan 3D projekat koji vam prikazuje svaki aspekt nameštaja, uključujući i način na koji će biti postavljen (u ili duž zida).

Kako izabrati pravi materijal za svoj nameštaj po meri

Ormari (američki plakari) se obično grade od punog drveta, furniranog medijapana ili iverice, šperploče, medijapana pokrivenog sa poliuretanskim bojama, aluminijuma itd. Raznovrsni materijali, kao i različite kombinacije sa sjajnim lakovima, staklom, raznovrsnim oblicima i tipologijama vam nude bezbroj mogućnosti za implementaciju vašeg omiljenog stila i boje, koji će obogatiti enterijer vašeg doma.

Američki plakari

Različiti stilovi plakara

Sa elegantnim plakarom imaćete potpuni sklad prostora, kao i veću funkcionalnost. Veliki plakari su obično čistog i jednostavnog dizajna, uglavnom zbog njihovih zapremina, koji ih krasi i omogućava lakše uređenje odeće u njemu.

Američki plakari mogu da imaju različite vrste vrata, od onih krilnih na šarkama do kliznih vrata. Klizna vrata imaju prednost jer oslobađaju prostor koji bi inače bio beskorisan kod krilnih vrata, ona su bešumna i lako se uklapaju u svaki enterije, čak i u najluksuznije.

Američki plakari

Šta čini dodatnu opremu svakog plakara

Da bi plakar bio funkcionalan i uređeniji što je više moguće, on mora imati odgovarajuće police, fioke i druga elemente kao što su šipke, vešalice itd. Osvetljenje je takođe bitan element plakara, i ono takođe potpada pod dodatnu opemu. Bilo koji dodatni prostor pored ormara može biti dopunjen sa noćnim stočićem ili malim komadom nameštaja sa fiokama.

Šta je potrebno da se izgradi plakar

Ukoliko ne želite da sastavljate sami svoj plakar, postoje mnoge kompanije koje su specijalizovane za izgradnju kompletnih (prilagođenih) ormara i ostalog nameštaja po meri. Kako biste bili sigurni gde ulažete svoj teško zarađeni novac i kako biste se uverili da dobijate ono što plaćate, važno je odabrati one kompanije sa dugogodišnjim iskustvom koji mogu da se pohvale sa visoko-kvalitetnim proizvodima, uz obezbeđivanje odgovarajuće garancije.

Američki plakar

Danas je sve ovo lakše sa standardnim 3D modelom koji dobijate nakon naručivanja plakara, a na kome možete videti sve ono što je potrebno, kao i konačni izgled unapred. Kvalitet vašeg plakara može zavisiti u velikoj meri od kvaliteta materijala koji se koristi, kao i vrsti ramova i savremenih mašina koje se koriste u proizvodnji.

Vremenski okvir u kojem će vaš plakar biti izgrađen i postavljen se može razlikovati od kompanije do kompanije i njihovog opterećenja, pa se dobro raspitajte u više kompanija pre donošenja odluke. Optimalno vreme je najmanje jednu nedelju, ali to može da bude i duže.

Ormar

U cena završenog plakara obično ulazi projektovanje, izgradnja, isporuka i montaža. Često su ove cene bez PDV-a, pa imajte to na umu pre poručivanja vašeg novog plakara.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;