INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ergonomski ašov sa rotirajućem srednjem ručicom

13.09.2013. | Gizmag

Kada je reč o definisanju šta je to tehnologija, možda ste čuli ljude da kažu da je „čak i ašov primer tehnologije“. To je možda istina, ali ona je takođe primer tehnologije koja se nije mnogo promenila dugo vremena. Preduzetnik iz Kalifornije, SAD, Stiven Valden (Stepen Walden), međutim, želi ovo da promeni. Nakon što se i sam ukočio posle korišćenja konvencijalnog ašova, on se posvetio dizajniranju alternative. Rezultat je njegov Ergonomski ašov/lopata, koja ima rotirajuću drugu ručku u sredini drške.

Već postoji mnogo ergonomskih ašova koji imaju dodatnu ručku, omogućavajući bolje prijanjanje i korišćenje alata. Kod većina ovih ašova, dodatna drška je postavljna fiksno na samoj dršci pod određenim uglom.

Nasuprot tome, Valdenov ašov ima strukturu u obliku prstena u sred drške od ojačanog fiberglasa, koja sadrži integrisanu kompozitnu ručicu koja se može rotirati za 360 stepeni. Ideja je da korisnici mogu podesiti ugao koji najbolje odgovara njhovim potreba i konkretnom poslu, okretanjem ručice u pravcu u kome će bacati zemlju, sneg, gnojivo ili šta god. Kada se ugao namesti, ona se može privremeno zaključati.

Prema rečima Stivena i njegovog razvojnog tima: „Ove lopate/ašovi poboljšavaju držanje tela i smanjuju opterećenje na leđa, one ublažuju bol u zglobovima tako što izuzimaju zglob iz loših pozicija, i one minimiziraju povrede ramena tako što se podizanje tereta vrši sa dve ruke ispred tela, što ravnomerno distribuira opterećenje na ramena i grudi.“

Većina, ako ne i sve ove tvrdnje se mogu primeniti i na više tradicionalnijim ergonomskim loptama, iako Valdenov model ima još jednu zanimljivu karakteristiku - uporište za nogu u obliku slova U. Ovo omogućava korisnicima da primene pritisak nogom direktno na sredini ašova, umesto na jednoj strani gde stopalo može olako da sklizne.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;