INFONET-468X60-BANNER

Alati koji se preoblikuju za vaše potrebe

22.01.2013. | Gizmag

Pronalaženje savršenog alata za bilo koji posao ponekad može biti težak zadatak, posebno kada taj posao zahteva preciznost, kao što je obrada drveta. Dakle, šta bi mogao biti bolji alat od onoga koji možete sami oblikovati posebno za zadatak pri ruci? Zato je nekoliko saradnika nedavno napavio „Sandables“, set brusnih alata koji se mogu preoblikovati kao istrajna glina za potrebe preciznije obrade drveta.

„Sandables“ su napravljene od polikapolaktona (PCL - polycaprolactone), materijala koji postaje elastičan na umereno visokim temperaturama. Sve što je potrebno je tri minuta u mikrotalasnoj, i oni mogu biti oblikovani poput plastelina u bilo koji oblik koji vam je potreban. Jedan paket „Sandables“ sadrži tri različita brusna alata koji se mogu koristiti za različite poslove brušenja. PCL takođe ima dodatnu prednost što nije toksičan i što je biorazgradiv.

Pored toga što ih možete preoblikovati da biste uglačali drvene oblike, imati sposobnost da se preoblikuje brusni alat otvara vrata za neke više inventivne svrhe. „Sandables“ može biti obmotan oko štapa kako biste mogli da dohvatite teško pristupačna mesta, na primer, ili čak može biti prikačen na bušilicu kako bi se napravila prilagođena brusilica.

„Sandables“ je napravljen putem Quirky-ija, internet sajta koji okuplja raznolike saradnike koji zajedno rade na izumima sve dok oni ne budu spremni da budu prodati kao kompletan proizvod. Na sajtu se još uvek određuje cena za „Sandables“, tako da on još uvek nije dostupan za kupovinu. Mada trenutno i dalje možete otići na sajt i glasati za koju cenu biste bili spremni da kupite set preoblikujućeg brusnog alata.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ISOMAT
ISOMAT
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.isomat.rs

SION NET
SION NET
NOVI BEOGRAD
www.sionnet.rs

IKT
IKT
BEOGRAD
www.ikt.rs

LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;