INFONET-468X60-BANNER

Inventables - pretražite zanimljiv sajt novih građevinskih materijala (sa cenama)

24.11.2010. | Gradjevinarstvo.rs

Upoznajemo vas sa još jednim zanimljivim sajtom za pretragu građevinskih materijala - Inventables.

Ono što ovaj sajt razlikuje od drugih sličnih sajtova jeste privlačan dizajn, preglednost, jednostavnost korišćenja, ponuda novih linkova na svakoj stranici i, nešto što je veoma retko na sličnim sajtovima - cena proizvoda (osim onih koji još uvek nisu dostupni na tržištu).

Sajt Inventables nije posvećen ekskluzivno materijalima i proizvodima koji se primenjuju samo u građevinarstvu, ali na naslovnoj strani sajta (link na kraju teksta) sasvim na dnu stranice možete pronaći kategorije proizvoda koji vas zanimaju. Za korišćenje sajta u punom kapacitetu potrebno vam je osnovno znanje engleskog jezika.

Takođe, na bilo kojoj od stranica (čak i kada se na njoj govori o boji za proizvode od čokolade) možete pronaći tagove i linkove za kategorije koji odgovaraju vašim interesovanjima.

Ono što ovu bazu takođe razdvaja od srodnih kataloga građevinskih proizvoda jeste ekskluzivnost najnovijih materijala (transmaterijala) koji pre izgledaju kao da su još uvek u fazi razrade nego da se već nalaze na tržištu. Nažalost, i cena im često preti ekskluzivnost, ali ipak, pretragom sajta Inventables, možete steći uvid u zanimljivo tržište modernih materijala za gradnju i uređenje enterijera.

Sajt Inventables možete pratiti i na društvenoj mreži Twitter (na Facebook-u postoji stranica ali ne ažurira je sajt i neće vam biti od pomoći).

Jedan od primera jednostavnosti korišćenja sajta jeste i fotografija iznad. Prikazani enterijer dat je sa tri manje fotografije proizvoda koji su primenjeni u tom enterijeru. Prelaskom strelice (miša) preko jedne od fotografija, na glavnoj fotografiji pojavljuje se označeno mesto gde je taj proizvod primenjen.

Klikom na fotografiju otvoriće se stranica na kojoj možete saznati više o tom proizvodu: postojeći način upotrebe i moguć način upotrebe, a niže na stranici nalazi se i kratko objašnjenje o proizvodu. Sasvim na vrhu stranice desno pojaviće se i polje sa osnovnim podacima (npr. dimenzije) i cenom navedenog komada.

Tri fotografije na navedenom primeru enterijere koji vidite na glavnoj fotografiji vodiće vas do sledećih proizvoda (linkove nađite na kraju teksta):

  • Translucent Concrete - prozirni beton; komad 10x10x1,8cm / 134 dolara; u opisu se navodi da svaka pločica na oko 5% površine ima relativno pravilno raspoređena optička vlakna i da je pločicu skoro nemoguće polomiti
  • Aluminum Foam - aluminijumska pena; komad 15x25x1,2cm / 52 dolara; može se primenjivati u enterijeru ali i za završnu obradu fasade, obrada komada nije tipska i na njoj se može ostaviti lični autorski pečat
  • Color Changing Translucent Panel - prozirni paneli koji menjaju boju; komad 5x10cm / 18 dolara; folija koja menja boju panela između zelene i vatrene crvene smeštena je u sendviču između dve prozirne plastične table čime je obezbeđena dugotrajnost...

Na tagovima ispod teksta pretražite i druge tekstove na našem sajtu - pronađite još o zanimljivim sajtovima i materijalima u građevinastvu.

Linkovi:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;