INFONET-468X60-BANNER
ABL-SYSTEM
ABL-SYSTEM
11000 BEOGRAD, SRB
LJERMONTOVA 19

011 2886 171
011 2886 184

ABL-SYSTEM

Preduzeće ABL-System d.o.o. iz Beograda osnovano je 2003. godine sa ciljem uvođenja inovativnih rešenja u sektoru niskogradnje. Godine 2006. preduzeće dobija licencu proizvođača za nabavku i ugradnju asfaltnih dilatacionih spojnica tip Prismo Thormajoint. Licenca od strane kompanije Ennis-Flint iz Velike Britanije, koja se obnavlja svake godine, podrazumeva nabaku i ugradnju dilatacija na teritoriji Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Originalna asfaltna dilatacija tip Prismo Thormajoint je još od svog uvođenja sedamdesetih godina mnogo puta kopirana ali nikada nije dostignuta. Specijalna kombinacija elastičnog modifikovanog BJ veziva i pažljivo izabranog eruptivnog kamena omogućuju snagu i elastičnost koja može da kompenzuje horizontalna kretanja do ±40mm.

Dugogodišnje iskustvo preduzeća ABL-System d.o.o. kao i kvalitet samog proizvoda garantuju da je Prismo Thormajoint najbolji izbor dilatacione spojnice za kretanja do ±40mm kod svih mostovskih konstrukcija.

Pored asfaltne dilatacije preduzeće ABL-System d.o.o. je od 2020. godine za teritoriju Srbije generalni distributer armaturnih mreža za asfalt tip GlasGrid kompanije Adfors – Saint-Gobain iz Češke.

Više od 30 godina iskustva i uspešne ugradnje širom sveta dokazuju da Adfors GlasGrid armaturna mreža za asfalt smanjuje do tri puta nastanak pukotina na površini novog asfalta, koje su prouzrokovane termalnim i statičkim promenama. Takođe usporava nastajanje kolotraga i smanjuje buduće investicione troškove kod održavanja kolovoznih površina.

GlasGrid armaturna mreža pogodna je za ugradnju na putevima, auto-putevima, aerodromima, parkinzima, propustima i kod tramvajskih šina. Izdvajaju se tri tipa armaturnih mreža i to: 

  • mreža koja se postavlja na nov BNS sloj,
  • mreža koja se postavlja na grebanu podlogu i na beton,
  • mreža za brzu ugradnju kod koje nije potrebna emulzija.