INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Uskoro izgradnja fabrike „Swisslion Trebinje 2“

06.05.2014. | E-kapija

Većinski vlasnik koncerna "Swisslion" Rodoljub Drašković i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik otvorili su u subotu (3. maja 2014. godine) u Nevesinju novi pogon prehrambene industrije, u kome će do kraja godine biti zaposleno više od 100 radnika, javlja "24sata.info".

Dodik je zahvalio Draškoviću što je uložio milione u realizaciju ovog projekta, koji će za nerazvijenu opštinu značiti mnogo, te istakao da će republičke institucije uvek podržavati ovu i slične kompanije. Istakao je da Hercegovina, osim energetike, postaje i strateško područje za razvoj prehrambene industrije.

Drašković je podsetio da je "Swisslion Trebinje" u celokupan projekat uložio oko 7 miliona evra iz sopstvenih sredstava. Dodao je kako je veoma zadovoljan što je pogon proradio u planiranom roku od osam meseci i što će veliki broj Nevesinjaca naći posao u ovoj fabrici.

On je najavio i da će za mesec dana početi realizacija jednog od najvećih projekata u oblasti prehrambene industrije u poslednjih nekoliko godina - izgradnja nove fabrike "Swisslion Trebinje 2", u koju će biti uloženo više od 10 miliona evra. U tom pogonu trebalo bi da bude zaposleno nekoliko stotina radnika.

Projekat u Nevesinju obuhvatao je rekonstrukciju hale i kupovinu savremene opreme, te ostale neophodne radove, a sa novih linija u prodaju će biti plasirani tetrapak sokovi, voćni napici i nektari, kao i alkohol, uz poznate brendove kompanije - viljamovku, dunju i kajsiju, kao i majonez, kečap, džem i marmelada.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.xella.rs

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;