SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kraljevo: Čeka se rekonstrukcija nadvožnjaka

30.04.2014. | RTS

Nadvožnjak Zelena gora, na jednom od izlaza iz Kraljeva prema Ibarskoj magistrali, star je 20 godina i ni jednom nije rekonstruisan. Projekat sanacije nadvožnjaka postoji, ali grad Kraljevo ne može da obezbedi sredstva za rekonstrukciju. Novom kategorizacijom puteva, država preuzima obavezu sanacije, a rekonstrukcija će započeti nakon formiranja nove Vlade i usvajanja plana.

Usled istrošenosti i promena, delom i zbog nerešenog odvoda vode, sa nadvožnjaka povremeno odpadaju delovi betonske konstrukcije. Za 22 godine, samo su jednom zamenjena neoprenska ležišta i dilatacione spojnice.

- Već dve godine grad Kraljevo ima spremljenu tehničku dokumentaciju za sanaciju ovog nadvožnjaka, međutim s obzirom na to da se radi o prilično velikom obimu posla, grad nije bio u mogućnosti da isfinansira te radove – kaže direktor „Direkcije za planiranje i izgradnju grada Kraljeva“ Nenad Nerić.

Novom prekategorizacijom puteva, pri čemu je ovaj nadvožnjak na putu od državnog interesa, za njegovu rekonstrukciju nadležno je Javno preduzeće „Putevi Srbije“.

- Obezbeđena su sredstva 55 miliona dinara, prema projektnoj dokumentaciji koju je grad obezbedio. Projektom je predviđena sanacija svih betonskih površina i zamena kolovoznih zastora, skidanje hidroizolacije, novi asfaltni slojevi, pešačke staze, ograda kao i rasveta na nadvožnjaku – kaže Predrag Đurović iz JP „Putevi Srbije“.

Dnevno preko nadvožnjaka prođe oko 7.000 vozila. Bezbednost svih učesnika u saobraćaju nije ugrožena. Pri tom, neophodno je da pešaci, koji prolaze ispod nadvožnjaka, koriste obeleženu i sada obezbeđenu betonsku stazu. Kada će dugo očekivana sanacija nadvožnjaka početi, znaće se  nakon formiranja nove Vlade i usvajanje plana.

Gradske vlasti će u međuvremenu, pribaviti sve saglasnosti za promene režima drumskog, ali i nesmetano odvijanje železničkog saobraćaja, s obzirom na to da ispod nadvožnjaka prolaze železnička pruga i ulica.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;