INFONET-468X60-BANNER

Miruju radovi na subotičkom pozorištu

18.12.2013. | Dnevnik

Narednih dana na gradilištu Narodnog pozorišta u Subotici neće biti radova. Završena je druga i treća faza, koja je obuhvatila radove na novom i starom delu teatra i sada se izvođač "SMB gradnja" povlači sa gradilišta, a narednih dana se očekuje raspisivanje javne nabavke za nastavak radova na starom delu pozorišta u vrednosti od 85 miliona dinara koje je obezbedio "Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine".

Kako je rekla v.d. direktorka JP "Direkcija za izgradnju grada" i predsednica "Radne grupe za nastavak radova na Narodnom pozorištu" Snežana Pejčić, očekuju da se krajem februara, početkom marta naredne godine nastave radovi na starom delu objekta, a trenutno se čeka saglasnost za raspisivanje javne nabavke za njihov nastavak. Narednih dana biće raspisana javna nabavka za čuvanje i obezbeđivanje gradilišta Narodnog pozorišta tokom zime, za šta je obezbeđeno oko milion dinara.

- Projektanti će projekat o izgledu buduće fasade uraditi do februara 2014.godine, a u planu je da se onda raspiše i javna nabavka za nastavak rekonstrukcije i izgradnje Narodnog pozorišta za novi deo. Do kraja godine će biti podnet izveštaj i gradonačelniku šta je do sada urađeno – objašnjava Snežana Pejčić.

U okviru druge i treće faze izbetonirane su dve ploče, urađeni izlivena je  armirano-betonska ploča između stubova i starog dela, zidanje na toj ploči i izlivanje armirano-betonskog serkolaža na delu galerije Balske dvorane.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;