INFONET-468X60-BANNER

Nastavak izgradnje studentskog doma u Nišu krajem avgusta

09.08.2013. | E-kapija

Izgradnja studentskog doma u Nišu kod tehničkih fakulteta na Gradskom polju, koja je počela pre četiri godine, nastaviće se krajem avgusta, a u novom domu biće mesta za još 500 niških akademaca. To je potvrdio direktor Studentskog centra u Nišu, Rade Rajković.

- Izgradnja doma je počela pre četiri godine, sredstvima iz Evropske investicione banke, ali u međuvremenu radovi su stopirani zbog zastoja u prenosu novca, koji je stopirao ne samo ovaj, već i ostale projekte. Sada je taj problem rešen i dugo očekivan nastavak radova krenuće najverovatnije krajem ovog meseca – kaže Rade Rajković.

Vest o nastavku izgradnje Studentskog doma pre samo nekoliko dana stigla je iz Vlade Republike Srbije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a "oživljavanje" gradilišta koje je u protekle četiri godine bukvalno zaraslo u korov označiće početak druge faze izgradnje doma.

Ovo je izuzetno velika investicija i za završetak zgrade do krova, zastakljivanje i izgradnju dela kanalizacione i vodovodne mreže potrebno je oko 150 miliona dinara, a za nastavak radova na drugoj fazi neophodno je još 240 miliona dinara. U sve ovo nije uračunato opremanje doma nameštajem, ali bitno je da Niš dobije još jedan dom koji je preko potreban studentima u Nišu.

Završetkom nove zgrade, studentima će na rsapolaganju biti još nešto preko 500 mesta u "studenjaku", što je uvećanje sadašnjeg kapaciteta za oko 60%, jer trenutno u Nišu ima 938 mesta u domovima. Ovo nažalost neće obezbediti svima smeštaj u domu, jer se na konkurs prijavi i duplo više studenata nego što ima mesta, čak oko 2.000 njih.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;