SFSOPLATE-468X60-BANNER

Gemax i turski gigant Tadža zajedno osvajaju građevinsko tržište Balkana

18.04.2013. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija Gemax  i jedna od najvećih turskih građevinskih kompanija 17. aprila potpisali su Sporazum o strateškoj saradnji, koji će omogućiti njihov zajednički nastup na građevinskom tržištu Srbije i regiona. Sporazum podrazumeva osnivanje zajedničkog preduzeća, koje bi olakšalo dobijanje poslova i upošljavanje srpskih građevinaca na projektima visokogradnje i niskogradnje, prvenstveno infrastrukturnih objekata. Zahvaljujući sporazumu biće uposleno 600 radnika iz Srbije, a procenjuje se da vrednost projekata  na kojima će biti angažovana srpsko-turska firma iznosi  250 miliona evra na godišnjem nivou. Sporazum, koji je potpisan na neograničen vremenski period, podrazumeva da će srpski Gemax angažovati radnu snagu, materijal i mehanizaciju.

Prilikom potpisivanja sporazuma Đorđo Antelj, osnivač kompanije Gemax, istakao je da reč o veoma značajnom poslovom potezu, ne samo za Gemax, već i za građevinski sektor u Srbiji.

“Zahvaljujući impresivnim referencama kompanije Tadža koja je poznata po izuzetnom kvalitetu gradnje u kratkim vremenskim rokovima, srpska građevinska industrija će lakše dolaziti do poslova u Srbiji i regionu. Cilj je da srpske građevinske kompanije, zahvaljući ovakvim partnerstvima ravnopravno učestvuju na svim tenderima koji su pod pokroviteljstvom Evropske unije i drugih velikih investitora”, rekao je Antelj i podvukao da analize pokazuju da će krajem ove i početkom 2014. godine, doći do snažnog oporavka građevinskog sektora, zahvaljujući finansijskim stimulacijama Vlade Republike Srbije,  kombinovanim sa merama deregulacije.

Očekuje se da porast investicija u oblasti građevinarstva ove godine iznosi oko pet, a sledeće oko sedam odsto. Đorđo Antelj je ukazao da je početna vrednost najavljenih investicija u građevinskom sektoru Srbije oko 500 miliona evra i da će one direktno i indirektno uposliti najmanje 10.000 ljudi.

Tajar Akurt (Tayyar Akkurt) direktor i vlasnik kompanije Tadža, rekao je da se ova kompanija opredelila za saradnju sa kompanijom Gemax zato što je reč o najvećoj privatnoj građevinskoj kompaniji sa tradicijom dugom više od 20 godina, koja je tokom svog postojanja ostavila pečat u građevinskom sektoru Srbije.

“Verujemo da će naše bogato iskustvo i finansijska stabilnost omogućiti uspešan zajednički nastup na građevinskom tržištu u Srbiji i zemljama bivše Jugoslavije. Tržište regiona i Srbije za nas je veoma interesantno imajući u vidu očekivani razvoj infrastrukturnih objekata i projekata visokogradnje”, podvukao je Akurt.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;