INFONET-468X60-BANNER

"Luka Bogojevo" planira proširenje kapaciteta silosa i rekonstrukciju keja

08.11.2012. | E-kapija

"Luka Bogojevo" u budućnosti planira da proširi kapacitete silosa, a planirana je i rekonstrukcija postojećeg keja, tako da njegova dužina bude 210 m. Takođe, u planu je i obnavljanje železničkog pristupa luci, kao i instaliranje još jednog istovarnog krana. Osim lučkih usluga, "Luka Bogojevo" ponudiće i usluge robno-transportnog terminala, s obzirom na to da se nalazi na graničnom prelazu sa Hrvatskom i da u neposrednoj blizini prolazi Koridor 10, rečeno je prilikom posete pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslava Vasina.

On je sa predstavnicima opštine Odžaci i rukovodstvom luke razgovarao o unapređenju rečnog saobraćaja u pokrajini. Tokom susreta bilo je reči o potebi sanacije obrušenog vertikalnog keja, tako da njegova dužina bude 210 metara, te o rekonstrukciji pruge od stanice Bogojevo prema Luci. Razgovarano je i o regionalnoj saradnji "Luke Bogojevo" sa lukama u okruženju i značaju formiranja logističkog centra u Bogojevu.

Pokrajinski sekretar Miroslav Vasin istakao je da su Vlada Vojvodine i resorni pokrajinski sekretarijati preduzeli niz aktivnosti na revitalizaciji saobraćaja u pokrajini, sa posebnim akcentom na revitalizaciju rečnog i železničkog saobraćaja.

- "Luka Bogojevo" u narednom periodu treba da dobije status regionalne luke, a budući da već ima status međunarodne luke, to je dobra polazna osnova da postane i logistički centar iz kojeg će se usmeravati vodni i robni transport na rekama Vojvodine – rekao je Vasin.

Luka "Bogojevo" nalazi se na levoj obali reke Dunav, u neposrednoj blizini graničnog prelaza iz Srbije prema Hrvatskoj, na četiri kilometra od mesta Bogojevo. Udaljena je oko 40km od autoputa E 57, u pravcu Beograd-Novi Sad-Subotica, u Vojvodini, u pravcu prema Mađarskoj na Koridoru 10. Reč je najbližoj tački prema Evropskoj uniji. Prema Master planu luka Srbije, podržanom od Evropske agencije za rekonstrukciju, Luka Bogojevo je definisana kao pretovarni terminal prvenstveno za žitarice, ali i za veštačko đubrivo.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;