INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počela gasifikacija Požarevca - Posao vredan 13 miliona evra poveren "Gas investu"

18.10.2012. | E-kapija

Požarevac će konačno postati još jedan od gradova u koji će stići gas, a vrednost radova koji su do sada ugovoreni iznosi 13 miliona evra. Radove na sekundarnoj distributivnoj mreži u naselju Živica posetili su čelni funkcioneri lokalne samourave. Ovo je prva faza izgradnje kojom će distributivnom mrežom biti obuhvaćena Živica, sa 5 km, i Dragovac, sa 8 km.

Gradonačelnik Miomir Ilić je prilikom obilaska radova izjavio da su u naselju Živica počeli radovi na sekundarnoj distributivnoj gasnoj mreži, u okviru ugovora i sporazuma sa "Srbijagasom" kao investitorom i "Gas investom", izvođačem radova, i partnerima sa kojima su zaključili ugovor.

- Ovo je mreža niskog pritiska, 3,6 bara, i realizuje se u sklopu primarnom vodu, od Osipaonice i dalje ide ka drugim opštinama, i planiran je korak koji ide kroz čvorište u Požarevcu prema Ostrvu, a na koji se priključuje sekundarna gasovodna distributivna mreža prema Kostolcu i Požarevcu i seoskim naseljima – veka gasa, zajedno sa našim ruskim partnerima.

Član Upravnog odbora izvođača radova, "Gas investa", Rajko Ubigasić, tom je prilikom istakao da je plan da se u roku od dve i po godine završi kompletna gasifikacija Požarevca.

Inače, ovaj potez pripada gasnoj podstanici u Brežanu i pokriva naselja Živica, Dragovac, Brežane, Batovac i Dubravica. Radovi koji su ugovoreni sa "Gas investom" iznose 13 miliona evra izvodiće se na područijima nakojima toplifikaciona mreža ne može svojim kapacitetima da podmiri potrebe građana.


 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;