INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Moskva i Sofija potpisale protokol o "Južnom toku"

29.08.2012. | Seebiz

Ruski energetski gigant "Gazprom" i Bugarski energetski holding EAD potpisali su u Varni protokol o pitanjima realizacije projekta "Južni tok" na teritoriji Bugarske, saopštio je "Gazprom" posle posete zamenika predsednika uprave Aleksandra Medvedeva Bugarskoj.

Dokumentom je ustanovljena tačka ulaska budućeg gasovoda u gasno-transportni sistem Bugarske, precizira njegove parametre i određuje dalje korake u realizaciji projekta, preneo je Itar-Tass. Strane su se dogovodile i da će konačno investiciono rešenje o projektu biti doneto 15. novembra, navodi ruska državna agencija.

Pored toga, učvršćeni su dogovori o uslovima aktuelnih ugovora o isporukama ruskog prirodnog gasa Bugarskoj, dogovoreni na proleće ove godine. Dokumenti su potpisani u prisustvu ministra privrede, energetike i turizma Bugarske Dejana Dobreva.

Medvedev je rekao da će potpisivanje ovih dokumenta imati veliki značaj za realizaciju transevropskog projekta Južni tok.

- Taj gasovod daće dodatnu pouzdanost i fleksibilnost isporukama ruskog gasa Evropi u predstojećim decenijama - kazao je zamenik predsednika uprave "Gazproma".

Itar-Tas podseća da su jula 2010. godine Rusija i Bugarska potpisale "mapu puta" o razradi tehničko-ekonomske opravdanosti bugarskog dela "Južnog toka", kao i da je "Gazprom" 2011. godine isporučio Bugarskoj 2,81 milijardi kubnih metara gasa.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;