INFONET-468X60-BANNER

Azerbejdžanci zainteresovani za izgradnju obilaznice Herceg Novi

09.08.2012. | Balkans.com

Ministar saobraćaja i pomorstva dr Andrija Lompar sastao se sa delegacijom Azerbejdžana predvođenom savetnikom ministra ekonomskog razvoja Etibarom Velijevom, kao i predstavnicima kompanije Az Virt. Delegacija je doputovala u Crnu Goru kako bi razgovarala sa ministrom saobraćaja o izgradnji zaobilaznice Herceg Novi, zaobilaznice Tivat, zaobilaznice Budva, izgradnji mosta na Verigama i izgradnji četri trake od Tivta do Budve.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva saobraćaja i pomorstva dostavljenom Portalu Analitika, na sastanku je bilo reči i o izgradnji zaobilaznice Bar kao i privatizaciji kompanije AD “Kontejnerski terminal i generalni tereti” Bar za koju su investitori iz Azerbejdžana već pokazali interesovanje, učešćem na predkvalifikacionom tenderu.

Kompanija Az Virt čiji promet godišnje iznosi nekoliko desetina milijardi evra, zainteresovana je da u najskorije vrijeme počne sa izgradnjom zaobilaznice Herceg Novi od hrvatske granice do Bijele.

Ukoliko ponuda Azerbejdžanskog partnera za zaobilaznicu Herceg Novi bude atraktivna, razmatrale bi se i sedeće etape, zaobilaznica Budva i izgradnja četri trake Budva-Tivat.

Azerbejdžanska kompanija Az Virt angažovana je na izgradnji Koridora 11 u Srbiji.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;