INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

"Comico oil" još nije platio zakup za rafineriju u Smederevu

18.06.2012. | Večernje novosti

"Comico oil" ima rok do 26. juna da u budžet Smedereva uplati 652 miliona dinara zakupnine za lokaciju na kojoj će graditi rafineriju. Investitor smatra da će ispoštovati rok, ali da će se, ako bude kašnjenja, ono meriti danima. To bi, međutim, moglo da dovede u pitanje čitav projekat.

Za milionsku uplatu zakupa 113 hektara, "Comico oil", shodno ugovoru koji je nakon tri godine pregovora potpisan 25. aprila ove godine, ima još osam dana.

- Mišljenja smo da ćemo obavezu iz ugovora ispuniti u predviđenom roku, ali, ako i dođe do malog zakašnjenja, ono se neće meriti mesecima već danima. Prosto, činimo sve da se uklopimo u rok ali to zavisi od mnogih revizija, oditora. Potrebno je vremena da se te njihove odluke prikupe. Sve ide svojim tokom. U pitanju su dani da sve bude zaokruženo - tvrdi za "Novosti" zamenik direktora "Comico oil" Radomir Radivojević.

Ukoliko jednokratna uplata zakupa za 99 godina zakasni nakon roka od 60 dana od dana overe ugovora, on može biti raskinut. Ako bude kašnjenja i dogovora da se rok produži, to je moguće jedino aneksom koji mora da dobije saglasnost Skupštine grada.

Gradonačelnik Predrag Umičević veruje da će investitor ispoštovati rok, ostali funkcioneri lokalne samouprave nemaju zvanične informacije iz kompanije "Comico".

- Nemam nikakve informacije osim što pročitam u novinama. Sve razgovore vodi gradonačelnik. Posle 29. ću preuzeti odgovornost i voditi pregovore sa "Comico"-m u cilju realizacije ili raskidanja ugovora - kaže zamenica gradonačelnika dr Jasna Avramović, inače kandidat za novog gradonačelnika.

U kompaniji "Comico oil" kažu da će, i pored odustajanja velikog broja investitora zbog ekonomskih problema na globalnom nivou, ova investicija biti realizovana.

- Početak građevinskih radova planiran je za jesen, a 90% saglasnosti i dozvola je pribavljeno. Da bi se dobila građevinska dozvola, projekat mora proći revizije nadležnih u državi. Zasad sve ide po planu, i u skladu sa pozitivnim propisima Srbije. Ovo je najveći projekat u Srbiji i mora se voditi računa o svakom detalju. Jedna od najmodernijih rafinerija u Evropi biće puštena u rad polovinom 2015. godine - tvrdi Radomir Radivojević.

Povezane vesti:

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;