SFSOPLATE-468X60-BANNER

Gradnja tunela kroz Frušku goru počinje do kraja godine

05.03.2012. | B92

Iako se o tunelu kroz Frušku goru priča već decenijama, čini se da će ove godine biti i konkretnih koraka.

Smešten u podnožju Fruške gore, Irig je sve osim mirne opštine. Svako četvrto vozilo u ovoj krivini je kamion. Meštani su pre nekoliko godina čak blokirali saobraćaj u znak protesta jer kroz ovo mesto u toku samo jednog dana prođe oko 12 hiljada vozila.

Građani u Irigu žale se i na buku koja ih ometa u toku noći.

"Uveče legneš, a on zadrma celu kuću, onaj pleh se trese, mislim da se ruši ceo Irig, šta drugo da vam pričam" , kaže jedna od stanovnica Iriga.

Situacija je još gora na putu kroz Frušku goru jer kolone kamiona znatno usporavaju saobraćaj. Svi ovi kamioni u jednom trenutku završe u Irigu i okolnim mestima. Jedino rešenje je dugo očekivana obilaznica i obećani tunel kroz Frušku goru.

- Strpljenje građana Iriga je pri kraju, to moram da poručim i ako se nešto ne promeni i ne desi u narednih nekoliko meseci, verujem da će građani ponovo izaći na ulice i puteve. U tome će svakako imati i moju podršku - kaže Vladimir Petrović, predsednik opštine Irig.

Ako je verovati planovima, neće biti razloga za nove blokade. Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine ovih dana pristupa izradi idejnog projekta i to će trajati tri meseca.

- Ja bih 2012. godinu odredio kao godinu izrade projektno tehničke dokumentacije i godinu pronalaženja strateškog partnera. Dakle, neka ova 2012. godina bude vezana za Frušku goru, pre kraj godine ćemo započeti i značajne, vidljive radove - Nebojša Malenković, v. d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja.

Tunel kroz Frušku goru je najskuplji deo budućeg poluatuoputa kroz Vojvodinu. To će svakako poboljšati infrastrukturu i učiniti pokrajinu atraktivom za investicije. Još uvek nije poznato koliko će tunel i koštati ali će sigurno za nekoliko godina meštanima vratiti miran san.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;