IZOLACIJA-468X60-BANNER

BASF bi da gradi fabriku u Srbiji i da investira u gasovod Južni tok

12.05.2011. | Press

Multinacionalna kompanija BASF planira da do kraja godine počne gradnju fabrike od 80 miliona evra, a Srbija je jedna od zemalja u kojoj bi mogla biti građena.To je najavio Joakim Mejer, direktor BASF-a za centralnu Evropu

„Trenutno smo u procesu razmatranja lokacije za novu fabriku vrednu 80 miliona evra, koja će biti građena ove godine, a koja bi mogla biti na teritoriji Srbije, Rumunije, Mađarske, Bugarske ili Makedonije“, kazao je Mejer.

Prema njegovim rečima, radi se o projektu koji nije povezan sa poljoprivredom niti kozmetikom, već je u kompletno drugoj oblasti.

„Trenutno smo samo u procesu istraživanja, jer pre nego što potrošimo toliko novca, pažljivo ćemo istražiti područje na kojem ćemo graditi. Tu će nam biti važna logistička pitanja kao što je udaljenost fabrike od mušterija, poslovni ambijent i slično“, objašnjava Mejer.

U Južni tok 3 milijardi evra

Mejer je rekao da BASF namerava da investira u gasovod Južni tok. “Mi smo već investirali u gasovod kroz Ukrajinu i Rumuniju, a planiramo da u Južni tok uložimo oko tri milijarde evra. Gasprom je naš partner i već dobijamo gas od njih. Prilično smo sigurni da će ovaj gasovod biti pravljen jer inače ne bismo investirali naš novac”, navodi Mejer.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;