INFONET-468X60-BANNER

"Tarkett" planira 700 miliona evra prihoda u 2011. godini

07.03.2011. | B92

Počasni predsednik kompanije "Tarkett Sintelon" Nikola Pavičić izjavio je da očekuje da će ove godine biti ostvarena prodaja koja premašuje 700 miliona evra.

- Mi ćemo ove godine preći za par procenata proizvodnju i prodaju iz 2008. godine, koja je bila naša najbolja godina - kazao je Pavičić, dugogodišnji direktor "Sintelona" iz Bačke Palanke.

Prema njegovim rečima, ukupna prodaja na tržištima bivše Jugoslavije, Rusije, Ukrajine, Belorusije i centralne Azije prećiće 700 miliona evra.

Pavičić je kazao da ova kompanija nije dobar primer da se oceni šta se dešava u ekonomiji Srbije zato što je poslovanje "Tarkett Sintelona" samo 10% na tržištu Srbije.

Prema njegovim rečima, kompaniju je kriza pogodila u inostranstvu, pre svega u Rusiji gde najviše posluju, ali i naglasio da sada smatra da ta kompanija ima stabilnu poziciju na tim tržištima.

- Nas je više pogodila kriza u Rusiji i u zemljama u kojima mi radimo. To je srednja Azija, Ukrajina. Mi smo 2009. godine imali smanjenje prodaje, ali smo imali jedan pozitivan trend pada cena sirovina. Tako da smo godinu sa stanovišta ostvarenih finansijkih rezultata završili, maltene, kao i 2008 - objasnio je Pavičić.

U prošloj godini, naglasio je, prodaja je ponovo povećana, ali su cene sirovina otišle takođe naviše, tako da povećana prodaja nije donela i veći profit.

- Mi imamo stabilnu poziciju na tim tržištima i smatramo da smo krizu prebrodili. U isto vreme i države na čijem tržištu mi radimo izlaze iz krize, pre svega Rusija, a ovo što se sada dešava sa cenom nafte u svetu, samo mogu da poboljšaju uslove na ruskom tržištu. To ćemo mi kao lider na tom tržištu u prodaji podova sigurno iskoristiti - kazao je Pavičić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;