INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Do sada najveći sajam građevinarstva u Beogradu

20.04.2008.

34. Međunarodni sajam građevinarstva, iliti SEEBBE 2008. (South East Europen Belgrade Building Expo) od 15. do 19. aprila, 1.079 izlagača i bar 10.000 proizvoda - eksponata iz 31 zemlje videlo 71.000 posetilaca.

"Građevinarstvo 2008" najveća je sajamska manifestacija ikad održana u Beogradu - na oko 38.000 kvadrata "pod krovom" i još toliko na otvorenom prostoru, održano je na stotine promocija i prezentacija, ali je ostvareno i nekoliko miliona kontakata, pre svega poslovnih, ali i onih drugih: prijateljskih, drugarskih, profesionalnih...

Kao i svake godine, najviše uzbuđenja, ali i nervoze, izazvala su nadmetanja u kategoriji proizvoda, odnosno sveukupnog nastupa. Nagrade za proizvode dodeljuje Beogradski sajam ("Nova vizura" i Posebno priznanje), dok Udruženje ekonomskih propagandista Srbije (UEPS) nagrađuje najbolji promotivni nastup.

Dodeljeno je 15 priznanja za proizvode, pet "Novih vizura" i deset Posebnih priznanja; 8 je proizvedeno u Srbiji, što samo govori da se građevinska industrija, u tehnološkom smislu, konsoliduje i oporavlja. Dve "Nove vizure" pripale su domaćim firmama "Simpro" i "Polymit", dok je među Posebnim priznanjima čak 6 proizvoda Made in Serbia. 

"Nova vizura" pripala je sledećim proizvodima: "simprolit" - višenamenski montažno - demontažni sistem gradnje, firme "Simpro" iz Beograda; ugradna kada ojačana eko - poliuretanom, proizvod šabačkog "Polymit-a"; "hidrotop 3 u 1" - toplotno - hidro - zvučna izolacija bugarske kompanije "Izomaks"; kombinovana građevinska mašina "JCB mini CX 4x4" kompanije "JCB" iz Velike Britanije i prirodna prozorska ventilacija belgijske firme "Duco".

Posebna priznanja su dobili: "Potisje Kanjiža" za crep "Saturn", "Peri oplate" za oplatu "Maximo" sa jednostranim ankerovanjem, novobeogradski "ICI" za mobilnu mašinu za navarivanje i razbušivanje "WS 2", FMG "Marko Todorović Matox" iz Paraćina za jednokomponentni lepak "Matox 205 S" za stiropor ploče, "Helios" (Slovenija) za sistem "Heliomix", smederevski "MJN" za poliesterski prelivni bazen "Rrestige", firma "Future" iz Inđije za komarnik "Future Line", beogradski "Tehnix Beo" za separator - odvajač taloga masti i ulja "S 800", kompanija "Adrian AS" (Slovačka) za tamni plinski infra - grejač "AA 22", i "Ducon GmBH" (Nemačka) za mikro ojačan be-ton "Ducon".

Gran pri sa diplomom i statuetom, dar Umetničke livnice "Voždovac" braće Jeremić, UEPS je za najbolji promotivni nastup dodelio dvema kompanijama: "Potisje Kanjiža" i Građevinskom centru "Bazis".

Specijalno priznanje za inovativni pristup promociji proizvoda dobili su "Terra Koevi" i "Polydec", dok je Posebno specijalno priznanje stiglo na adekvatno mesto - u ruke organizatora SEEBBE 2008 - Poslovnici Sajma građevinarstva Beogradskog sajma.

Diploma za uspešan promotivni nastup uručena je "Heliosu Domžale", mladenovačkoj "Keramici", "Univerzumu Kubršnica" iz Aranđelovca i "DF Kraft" iz Beograda.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;