SFSOPLATE-468X60-BANNER

"Zavarivač" najavljuje svetski nivo poslovanja uz smanjenje broja zaposlenih

29.07.2010. | Biznis

Za pet godina "Zavarivač" će biti najbolje preduzeće u svojoj grupaciji u Srbiji, sa svetskom cenom proizvoda, svetskom produktivnošću i svetskim platama zaposlenih, kazao je novi vlasnik te kompanije, Radoslav Veselinović, predsednik kompanije "Galeb Group" iz Šapca.

Vranjski "Zavarivač" je, od firme sa više od 4.000 radnika i međunarodnom reputacijom krajem osamdesetih godina prošlog veka, poslednjih godina doživeo agoniju i zamalo stečaj.

Vlasnik velike šabačke kompanije "Galeb Group" najavio je na dodeli ugovora o radu poslednjoj generaciji mladića koji su završili školu zavarivanja da će oni, kada uskoro o trošku firme nauče nemački ili engleski jezik, biti kadrovi koji će stvarati temelje jednog novog "Zavarivača".

- "Zavarivač" koga stvaramo potreban je Vranju, potreban je srpskoj privredi, jer će sadašnju mesečnu proizvodnju od 500 tona gvozdenih i čeličnih konstrukcija, za dve do tri godine povećati pet puta - naglasio je Veselinović.

Novi generalni direktor preduzeća Milan Beslać objasnio je da je "Zavarivač" u kolapsu, jer je na sadašnjih 480 radnika, imao samo deset, umesto 50% zavarivača, jer je izgubio tehnološku utakmicu na tržištu, a raniji menadžment je dozvolio da svakoga dana između 15 i 20% radnika budu na bolovanju.

- Osim ogromnih dugova koje smo zatekli, usledio je štrajk koji je koštao preduzeće oko 2 mil EUR. Dugove smo vratili, zahteve štrajkača u potpunosti izmirujemo prema postignutom dogovoru, ali se uskoro moramo osloboditi stotinak zaposlenih koji su nam tehnološki višak - nagovestio je direktor.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;