INFONET-468X60-BANNER

Dve milijarde evra za obnovu lokalnih i regionalnih puteva

19.02.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je završne radove na rekonstrukciji Industrijske ulice u opštini Ruma. Ovom prilikom istakao je važnost ulaganja ne samo u auto-puteve i brze saobraćajnice, već i u lokalne puteve koji su ključni za život građana.

Izgradnja puta

Ilustracija (Foto: PIxabay)

Vesić je naglasio da će rekonstrukcijom Industrijske ulice, kojom dnevno prolazi oko 4.000 ljudi, saobraćaj biti znatno rasterećen. Ovo je deo šireg projekta u opštini Ruma, gde je u toku prošle i ove godine urađeno ili će biti urađeno ukupno 16 kilometara puteva, vrednosti nešto više od 950 miliona dinara, objavljeno je na sajtu Ministarstva.

Prema Vesićevim rečima, plan je da se u naredne četiri godine obezbede dve milijarde evra za ulaganje u lokalne i regionalne puteve. Ova sredstva omogućiće rekonstrukciju i izgradnju oko 4.000 kilometara puteva, dok se iz nacionalnih sredstava već finansira izgradnja oko 500 kilometara puteva godišnje. Ukupno, u narednih četiri do pet godina, planira se obnova 6.000 kilometara lokalnih i regionalnih puteva.

Srbija trenutno raspolaže sa oko 16.000 kilometara lokalnih i regionalnih puteva, od kojih je oko 7.000 u lošem stanju, objasnio je Vesić. Investicija od dve milijarde evra trebalo bi da omogući rekonstrukciju skoro svih ovih puteva, čime bi Srbija postala zemlja sa kompletno obnovljenom infrastrukturom, ne samo na nivou auto-puteva i brzih saobraćajnica, već i najvažnijih lokalnih i regionalnih puteva.

Vesić je istakao da izgradnja i obnova lokalnih puteva predstavlja ključnu komponentu decentralizacije i razvoja svih delova Srbije, omogućavajući ljudima da ostanu u svojim mestima, uz bolje uslove za život i rad. Ovo će, kako je rekao, dovesti do dolaska novih investicija, razvoja lokalnih biznisa i poboljšanja kvaliteta života u lokalnim zajednicama.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

ATM
ATM
SUBOTICA

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;