INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Saobraćajnica "Osmeh Vojvodine", vredna milijardu i po evra, biće završena za 5 godina

21.09.2023. | RTV

Buduća saobraćajnica pod imenom "Osmeh Vojvodine" povezaće istočni i zapadni deo Vojvodine, kao i susedne države Rumuniju i Mađarsku. Ova saobraćajnica će biti deo panevropskih koridora, a očekuje se da će biti završena za pet godina. Procenjena vrednost ovog projekta iznosi milijardu i po evra.

Osmeh Vojvodine

Planirana trasa (Foto: JP Zavod za urbanizam Vojvodine/PPPPN/screenshot)

Iako se saobraćajna infrastruktura u Vojvodini do sada sporo razvijala, nova saobraćajnica će značajno unaprediti ovu situaciju, posebno u Banatu, navodi RTV. Planirana trasa će se protezati od graničnog prelaza Bački Breg sa Mađarskom, prelazeći preko gradova Sombora, Kule, Vrbasa, Bečeja, Novog Bečeja i Kikinde, a završetak će činiti dva kraka sa Rumunijom, kod Nakova i Srpske Crnje.

Nemanja Erceg, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine, izjavio je za RTV da je građevinski projekat za prvu deonicu, koja se proteže od Bačkog Brega do Sombora i dužine je oko 20km, već završen. Ova saobraćajnica će imati ukupnu dužinu od 175km, sa četiri trake široke 3,5m. Radovi će biti zahtevni, a samo na prvoj deonici planirana je izgradnja devet nadvožnjaka i sedam mostova.

Profesor Vuk Bogdanović sa FTN, Departman za saobraćaj u Novom Sadu, istakao je značaj ove saobraćajnice, navodeći da će ona povezivati tri panevropska koridora, uključujući koridor koji se proteže od Budimpešte do luke Ploče, kao i koridore 10 i 4.

Očekuje se da će ovaj projekat, nazvan "Vojvođanski osmeh", biti završen u narednih pet godina.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;