INFONET-468X60-BANNER

Ovlaživač vazduha TTK60E - rešenje za sprečavanje stvaranja buđi i vlage

29.07.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Leti, kada topao i vlažan vazduh pokušava da prodre u stambene i kancelarijske prostore, odvlaživač vazduha TTK 60 E pravo je rešenje. Opremljen automatskom higrostatskom kontrolom i snažnih performansi, elegantnog dizajna i visokim nivoom komfora upravljanja, sprečava stvaranje zagušljivog i vlažnog vazduha; fleke od plesni više nisu problem. Održava dnevne boravke i kancelarije pouzdano suvim.  

Ovlaživač vazduha TTK60E - rešenje za sprečavanje stvaranja zagušljivosti i vlage

Kapi kondenzata koje se prvo pojavljuju u kuhinji i kupatilu na pločicama i zidovima, su upravo i prvi glasnici koji signaliziraju da je vlaga u dnevnim sobama previsoka. Bolje je da se ne čeka da do ovoga dođe, odnosno da vas prve spore crne plesni izveste o uspešnom završetku njihovog naseljavanja, već je mnogo bolje da se briga o vlazi poveri odvlaživaču TTK 60 E

Najviše problema sa vlagom imaju loše izolovane kuće, kuće u kojima se ne boravi stalno (npr. vikendice) kao i kuće koje imaju neujednačeno grejanje (npr. TA peći, kvarcne grejalice itd.). 

Ako nema vlage u stanu ili kući, a donese se odluka o renoviranju, može se očekivati da se pojavi vlaga jer svaki malter isparava jer sadrži tone i tone vode. Dakle vlaga ponovo mora izaći napolje. Naravno da se provertravanjem prostora kao i njegovim grejanjem isušuju vazduh pa i zidovi, ali vlaga uvek negde mora izaći i sa ovim metodama to nije uvek rešenje.

Više o Rovex Inženjering ovlaživačima i mernim instrumentima pogledajte ovde.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


West Balkans Machinery
TENGE-300X250-BANNER
DOKA-300X250-BANNER
SSAB-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;