INFONET-468X60-BANNER

Palilulska pijaca otvara vrata od septembra

28.05.2019. | Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, glavni urbanista Marko Stojčić i direktor JKP „Gradske pijace” Bojan Bajagić obišli su juče (27.05.2019) završne radove na pijaci „Palilula”. Kako je Vesić tom prilikom precizirao, građevinski radovi su nakon skoro dve godine okončani, a očekuje se da kupci i prodavci budu u ovom prostoru već u septembru.

Ova pijaca se prostire na oko 12 hiljada kvadrata, sa dve etaže za tezge i markete, a ispod objekta se nalazi parking prostor. Celokupna rekonstrukcija košta oko milijardu i po dinara, za šta su sredstva izdvojile „Gradske pijace”.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da je u toku i rekonstrukcija Kalenić pijace, a sledi obnavljanje Senjačke i Bajlonijeve pijace. Ova potonja, dodao je Vesić, biće poseban izazov jer je plan da ispod nje bude podzemna garaža sa oko hiljadu parking mesta.

– Pijace nisu samo mesto snabdevanja već i mesto gde dolaze stranci da bi osetili kako funkcioniše grad – kazao je Vesić.

On je zahvalio autorkama projekta, arhitektama studija Inka, koje su, kako je ocenio, donele novu vrednost Beogradu, zatim „Gradskim pijacama”, kao i glavnom izvođaču radova firmi Koto, koja je sa podizvođačima ispoštovala rokove i dobro uradila obiman posao.

Bojan Bajagić je naveo da je veoma ponosan na ovaj kapitalni projekat, ne samo kao generalni direktor već i kao običan građanin.

– Vodeći računa o interesima zakupaca i građana, objekat je projektovan i izveden tako da zadovoljava najviše standarde u pogledu budućeg rada. Funkcionalan je sa razvijenom logistikom i pametnim rešenjima – rekao je Bajagić.

Marko Stojčić je ocenio da je ovaj objekat još jedan primer odgovornog pristupa svemu što se gradi i posebnosti arhitekture koja se ostavlja Beogradu, u šta je struka neizostavno uključena.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;