INFONET-468X60-BANNER

Grade se tri petlje na Obilaznici

04.07.2018. | Beobuild

U toku su radovi na izgradnji tri petlje na Obilaznici oko Beograda – Surčinskoj, Ostružničkoj i petlji Orlovača. Sve tri petlje se nalaze na sektoru B i predstavljaju ukrštanje obilaznice sa auto-putevima i magistralnim pravcima.

Na Orlovačkoj petlji u južnom Beogradu, ukrštanju Obilaznice i Ibarske magistrale, počeli su radovi na ispravljanju nebezbedne „S" krivine u zoni petlje Petlovo brdo. Iako je završena u najvećem delu, ova petlja i dalje ne funkcioniše sa punim sistemom veza, a glavni pravac Ibarske magistrale tek će sada biti kompletiran u punom profilu. Zajedno sa radovima na petlji Orlovača, rekonstruiše se i manja petlja Petlovo brdo, na ukrštanju Ibarske magistrale sa pravcem Železnik-Rakovica. Projekat je poznat i po parku „Borići” i protestu građana zbog uklanjanja dela zaštitnog zelenila u zoni novog puta. Proširenje na petlji Orlovača uključuje i proširenje dela Ibarske magistrale u dužini od 1300 metara, od Orlovačke petlje do skretanja za „Metro" veleprodaju. Širenje saobraćajnice biće izvedeno na nenaseljenoj strani magistrale, tako da ni jedan objekat neće biti rušen za ove potrebe. Nova deonica imaće po dve odvojene trake za svaki pravac, a na ukraštanju sa Ulicom Đuje i Dragoljuba biće formiran novi kružni tok. Završetak radova očekuje se početkom naredne godine.

Druga petlja koja se proširuje je Ostružnička petlja na ukrštanju Obilaznice i Obrenovačkog puta. Ona je deo projekta proširenja mosta kod Ostružnice i radovi na njoj su počeli u martu ove godine, a obuhvata proširenje glavnog pravca Obilaznice u pun profil auto-puta. Do sada je završeno dosta posla, deo trase je od skoro pokriven i habajućim slojem asfalta, a paralelno se radi na ugradnji rigola za odvod površinskih voda i postavljanju nove odbojne ograde. Ostao je samo još jedan segment novog pravca da se završi, tako da se kraj radova na petlji Ostružnica moze očekivati već u avgustu ove godine.

Napreduje i izgradnja petlje Surčin, novi čvor Obilaznice na ukrštanju sa auto-putem Beograd-Obrenovac. Ova petlja je deo projekta auto-puta između Surčina i Obrenovca, odnosno dela takozvanog Koridora 11 koji će premostiti Savu i povezati novi auto-put sa Beogradom. Radi se o potpuno novoj petlji na Obilaznici, sadržaće pun sistem veza kao i novi nadvožnjak u dužini od 400 metara. Trenutno se radi na pobijanju njegovih šipova, a na gradilištu je počelo izlivanje prednapregnutih greda za konstrukciju novog mosta. Prema ugovoru, petlja će biti otvorena zajedno sa novom deonicom auto-puta Surčin-Obrenovac u januaru 2020.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;