INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počeli nadzemni radovi na izgradnji „BW Galerije“

22.09.2017. | Tanjug

Na gradilištu „Beograd na vodi“ počeli su radovi na izgradnji konstrukcije „BW Galerije“ - najvećeg tržnog centra u Srbiji i regionu, koji će biti završen 2020. godine.

„BW Galerija“ će biti jedna od centralnih tačaka projekta „Beograd na vodi“ i prostiraće se na ukupnoj površini od 300.000 kvadrata, uključujući nadzemnu površinu od 143.000 kvadrata i 93.000 kvadrata koji su namenjeni za izdavanje sa bogatom ponudom maloprodajnih objekata.

Tržni centar će imati 3.700 paking mesta.

- Danas obeležavamo početak radova na konsturkciji „BW Galerije“, završili smo radove na iskopima, završili smo radove na šipovima. Postavljeno je više od 3.800 šipova po najvišim standardima kvaliteta i sada krećemo sa glavnim radovima, temeljnim pločama i radovima iznad površine - rekao je generalni direktor Beograda na vodi Nikola Nedeljković novinarima.

„BW Galerija“ će biti jedinstveno šoping iskustvo i doprineće, kako kaže, da „Beogad na vodi“ postane novo gradsko jezgro. Nedeljković je naglasio da će se tu nalaziti svi poznati svetski brendovi i da ćemo biti ponosni na ovaj projekat. Kazao je da je građevinska firma Gradina pouzdan partner, sa velikim iskustvom.

- „BW Galerija“ je ekskluzivan objekat koji će iskoristiti sve potencijale ove lokacije i pored same kupovine, imaćemo i zabavne sadržaje i bioskope, restorane i kafiće sa baštom koji će imati prelep pogled na reku. Ponosno smo što još jednom učestvujemo u ulepšavanju ovog grada - kazao je Nedeljković.

Otvaranje „BW Galerije“ zakazano je za 2020. godinu, kada će biti završena i prva faza projekta „Beograd na vodi“.

„Galerija“ će preko pasarele biti povezana sa „Kulom Beograd“.

Generalni direktor građevinske firme Gradina Đuro Đurđević.Đurović je rekao novinarima da će predviđeni radovi biti završeni u roku, uz poštovanje svih svetskih standarda i pridržavanje svih mera zaštite na radu. - Kompanija Gradina će na ovom projektu koristiti višegodišnje iskustvo kako bi ovaj objekat završili u zakazanim terminima na vaše i naše zadovoljstvo - dodao je on.

Staklena kupola na vrhu obezbediće prirodno osvetljenje celog prostora, a ogromni stakleni prozori pružiće poseban ugođaj posetiocima.

Preduzeće Beograd na vodi započelo je početkom aprila radove na temeljima „BW Galerije“, koja će uskoro postati najveći tržni centar u regionu.

„BW Galerija“ će zatvorenim pešačkim mostom biti spojena sa „The St.Regis Belgrade“, čime će biti obezbeđen direktan pristup vidikovcu na vrhu 40-spratne „Kule Beograd“.

Kroz „BW Galeriju“ prolaze tri glavne avenije.

Glavni projektant „BW Galerije“ je RTKL, jedna od najvećih multidisciplinarnih projektantskih kompanija, dok je Arhi.Pro lokalni konsultant.

Radove na temeljima je izvodio Novkol, domaća građevinska kompanija specijalizovana za duboko fundiranje i postavljanje šipova, a bila je angažovana i firma Millenium team.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;