INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Početak izgradnje nove zgrade RTV-a krajem godine

19.09.2017. | RTV

Izgradnja nove zgrade Radio-televizije Vojvodine trebala bi da počne krajem godine, najavljeno je juče (18.09.) prilikom potpisivanja Ugovora, koji se odnosi na gradnju tog objekta. Ugovor su verifikovali generalni direktor Radio-televizije Vojvodine dr Miodrag Koprivica i direktor subotičke kompanije SMB-GRADNJA Predrag Petričević.

Ugovor vredan 784.800.000,00 dinara (sa PDV-om), podrazumeva izradu projekta za izvođenje radova na izgradnji nove zgrade RTV-a, kao i prvu fazu gradnje te medijske kuće. Na osnovu Javne nabavke, koju je sprovela Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, a po ovlašćenju JMU RTV, posao je dobila grupa ponuđača (Pro-ing doo Novi Sad, Modulor doo Beograd, Karin Komerc MD doo Veternik, MPP Jedinstvo ad Sevojno, Elsing Group doo Novi Sad i Fitiš – ju doo Subotica) na čelu sa kompanijom SMB-GRADNJA doo iz Subotice.

Rok za izvršenje pomenutog Ugovora je 480 kalendarskih dana, od dana uvođenja izvođača radova u posao.

Ilustracija - rušenje zgrade (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Možemo uraditi posao u tom roku. Mi, kao kompanija, radili smo i veće projekte za kraći vremenski period. Prvo treba projektantska kuća Pro-ing iz Novog Sada da napravi projekat na osnovu kojeg bismo mogli da počnemo sa izgradnjom, nadamo se do kraja godine - rekao je direktor subotičke kompanije SMB-GRADNJA Predrag Petričević.

Finansijska sredstava obezbedile su Republička i Pokrajinska vlada, istakao je generalni direktor Radio-televizije Vojvodine dr Miodrag Koprivica i podsetio na to da je, u toku prethodne dve i po godine, urađen ogroman posao-idejno rešenja, izrada projekta, projektna dokumentacija, dobijanje građevinske dozvole, regulacija odnosa sa Upravom za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine (Ugovor o pravima i obavezama). Potpisanim ugovorom stižemo i do gradnje, zaključio je on.

- Dosadašnje reference i ugled firmi sa kojima smo danas potpisali Ugovor nam garantuju da možemo da se nadamo da će sve biti urađeno prema tom dokumentu - izjavio je Koprivica.

Izražavajući zadovoljstvo dinamikom dosadašnjih radova, on je rekao i to da se, trenutno, radi na rušenju nekadašnje zgrade pokrajinskog javnog servisa, na Mišeluku, te da se očekuje da ono bude završeno za oko mesec dana.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;