INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Interesovanje za srpske firme na Međunarodnom sajmu građevinarstva i enterijera u Kazahstanu

06.09.2017. | Tanjug

Na Međunarodnom sajmu građevinarstva i enterijera „KazBuild" u Kazahstanu, koji je počeo juče (06.09.2017) i trajaće do 8. septembra, postoji veliko interesovanje za firme iz Srbije, saopštila je Privredna komora Srbije.

- Već prvog dana sajma kompanije iz Kazahstana i drugih država Centralne Azije pokazale su veliko interesovanje za rešenja srpskih kompanija u oblasti fasadnih elemenata, vrata i prozora specijalne namene, čeličnih konstrukcija i putne infrastrukture od aluminijuma, peći na čvrsta goriva, sistema tretiranja vode u wellness i spa centrima, elektroopreme, enterijera - navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, na sajmu u Kazahstanu učestvuju srpske kompanije iz građevinskog sektora, projektovanja, opremanja, putne infrastrukture i prateće opreme, u organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Svoju ponudu u poslovnom centru u Almatiju predstavljaju: Alex Engineering & Construction Beograd, DigiTel Gornji Milanovac, Elektromontaža Kraljevo, Entero Nova Pazova, Milan Blagojević Smederevo, Perfom Požega, Simi Mladenovac, Tehnomarket Pančevo, Unipromet Čačak, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, kompanije iz Srbije prvi put izlažu na sajmu „KazBuild", najvećoj sektorskoj međunarodnoj manifestaciji Centralne Azije, koja je ove godine okupila 465 izlagača iz 25 zemalja.

- Sajam je odlična prilika za sklapanje partnerstava i poslovnih aranžmana, kao i rast srpskog izvoza, jer većinu eksporta čini upravo građevinska i prateća oprema - ocenjuje se u saopštenju u kom se dodaje da su firme iz Srbije takođe zainteresovane da učestvuju u realizaciji infrastrukturnih projekata u Kazahstanu i drugim zemljama Centralne Azije.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER
SEEBBE2022-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;