INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Parking servis proširuje Logistički centar na Novom Beogradu

05.07.2017. | eKapija

Izgradnjom poslovne zgrade površine 840m², Javno-komunalno preduzeće Parking servis pokrenulo je proširenje postojećeg Logističkog centra u Bloku 43 na Novom Beogradu. Novi objekat imaće prizemlje i jedan sprat i u njemu će se nalaziti 28 kancelarija za izdavanje, namenjenih špediterima, navedeno je u saopštenju Parking servisa.

- Parking servis je danas počeo na proširenje svog Logističkog centra, koji se prostire na osam hektara i u koji dolazi veći deo kamiona koji se carine u Beogradu. Ovde se, osim carinske ispostave, nalaze i parkinzi, ali i mnogobrojne špediterske kuće, koje će se uskoro preseliti u novi poslovni objekat. Ovo je veoma važno, jer je prošle godine doneta odluka o zabrani ulaska kamiona u centar grada. Na prostoru od dodatnih pet hektara moramo da proširimo kapacitete i obezbedimo uslove da oni mogu da završe sve svoje poslove carinjenja – izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Direktor JKP Parking servis Andrija Čupković naglasio je da se izgradnjom novog objekta podiže nivo usluga, što je tendencija Parking servisa za sve korisnike i u narednom periodu.

 - Mi smo pre dve godine izgradili jedan poslovni objekat od 1.000m² u kome se nalazi jedan broj špeditera, a sada ćemo omogućiti i ostalim špediterima da iz ovih loših uslova pređu u kvalitetno izgrađen poslovni prostor. Oni će već za četiri meseca, kada bi trebalo radovi da budu završeni, umesto u neuslovnim barakama i kontejnerima, imati priliku da zakupe kancelariju u modernom poslovnom objektu. Takođe, izgradili smo i 75 novih parking mesta za teretna vozila, obezbedili smo besplatan internet za vozače kamiona, kao i besplatnu uslugu korišćenja kupatila. I ovo je jedan važan segment poslovanja Parking servisa. Na ovaj način pomogli smo Gradu Beogradu da izmesti takoreći kompletan kamionski saobraćaj iz centra – rekao je Čupković.

Rukovodilac Logističkog centra Međunarodni terminal Predrag Marković ukazao je na činjenicu da je Međunarodni teretni terminal na Novom Beogradu jedan od najmodernijih u regionu i svakako najveći terminal tog tipa u Srbiji, kroz koji dnevno prođe više od 500 kamiona.

- U naš logistički centar sa graničnih prelaza dnevno bude upućeno preko 500 kamiona, punih robe za carinjenje. Ovde je locirano oko 115 špediterskih kuća, koje pružaju logističku podršku. Imamo jako dobru saradnju sa Upravom carine - rekao je Marković.

U okviru proširenog dela kompleksa planirana je izgradnja dva carinska magacina, poslovnog objekta na tri sprata, kao i poslovnog objekta carine. U planu je i izgradnja restorana, servisa, kao i još jednog parkirališta sa 224 parking mesta za teretna vozila i 156 parking mesta za automobile.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;