INFONET-468X60-BANNER

Spajanje Koridora 10 i 11

20.06.2017. | Beta

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović najavila je danas (20.06.2017) da će tokom iduće godine početi izgradnja Moravskog koridora. Ona je sa delegacijom američke kompanije Behtel razgovarala o realizaciji projekta izgradnje auto-puta Pojate-Preljina.

- Moravski koridor je za Vladu Srbije jedan od najvažnijih projekata i ubrzano se pripremamo za početak radova, za koji verujemo da je moguć tokom 2018. godine. Raspisan je javni poziv za izradu planske dokumentacije i u toku je priprema idejnog projekta - rekla je Mihajlovićeva.

Namera je, kako je istakla, da se projekat realizuje fazno, po deonicama, u skladu sa završetkom izrade projekata i sprovođenjem eksproprijacije.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Objasnila je da je izmena postojeće planske dokumentacije za Moravski koridor bila neophodna zbog promena na terenu posle velikih poplava u maju 2014. i potrebe da se uradi nova hidrološka studija.

Predstavnici Behtela izrazili su zainteresovanost za učešće u realizaciji tog projekta, a svoje predloge izneće nakon upoznavanja sa svim detaljima postojeće i vremenskim okvirom za završetak preostale planske i projektne dokumentacije, navodi se u saopštenju.

Istaknuto je da pored pitanja planske i projektne dokumentacije, razgovori o realizaciji projekta izgradnje Moravskog koridora moraju da obuhvate i model finansiranja i model ugovora, vodeći računa o zakonima i podzakonskim aktima koji uređuju tu oblast, uključujući i mere zaštite budućeg auto-puta od izlivanja reka.

Auto-put Pojate-Preljina dužine 110 km spojiće dva auto-puta, Koridor 10 i Koridor 11, povezujući Kruševac, Ćićevac, Trstenik, Kraljevo, kao i Čačak, preko kojeg će ta saobraćajnica, nastavkom izgradnje Koridora 11 i gradnjom auto-puta Beograd-Sarajevo, biti dalje povezana sa Požegom, odnosno Užicem.

Mapa (preuzeto sa www.blic.rs)

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;