INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kuće tonu i pucaju zbog gradnje tržnog centra

31.05.2016. | B92

Kuće stanara na Karaburmi, čiji su zidovi popucali kada je usled gradnje tržnog centra „Belgrade Plaza“ u martu proradilo klizište, i dalje tonu.

Postojeće pukotine u zidovima su sve veće, a svakodnevno se pojavljuju i nove. Ipak, u dogovoru sa nadležnima iz "Belgrade Plaza", domovi dvadesetak porodica u Uralskoj i Lipetskoj ulici bi trebalo da budu sanirani početkom septembra.

- Svakog jutra ugledam novu pukotinu na nekom zidu - govori Ljubica Marinović (63) iz Uralske 10.

Duž procepa u zidovima koji su nam u potpunosti ispucali 17. marta stavili smo novine. Pukotine su svuda - po plafonu, zidovima, ispod štokova prozora. Vrata na sobi smo morali da skratimo za pet santimetara, jer je kuća počela da tone!

Dvorište porodice Marinović puno je rupa, a u neke od njih i stopalo može da stane. Usled popuštanja tla, popucale su im i vodovodne cevi.

- Dolazili su ljudi iz „Belgrade Plaza” - navodi Ljubica. - Opet su gledali gde je šta napuklo, potonulo, kolika je šteta. Obećali su nam da će sve sanirati. Dogovor je da radovi počnu u septembru - dodaje ona.

Ipak, u toj izjavi saglasnosti koju su potpisali svi stanari čije su kuće oštećene, u članu četiri, navodi se da „Belgrade Plaza“ nakon popravke kuća u septembru nije više odgovorna za oštećenja koja bi se pojavila naknadno. Zato se mnogi od njih opravdanio pitaju kakav će biti kvalitet tih radova.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;