SFSOPLATE-468X60-BANNER

Od januara nov način proizvodnje u surduličkoj fabrici „Knauf Insulation“

03.12.2015. | Gradjevinarstvo.rs

Nemačka kompanija „Knauf Insulation“ od 1. janura 2016. godine uvodi novu tehnologiju proizvodnje kamene mineralne vune u Surdulici. Za ovih deset godina, od kako je „Knauf Insulation“ uspešno privatizovao surduličku fabriku, došlo se do inovativnog rešenja čemu su prethodila konstantna ulaganja u fabriku i tehnologiju, više od 25 miliona evra.

- Ovo je svojevrsna nagrada „Knauf Insulation“ grupacije za naše sjajne rezultate. Od januara krećemo sa novim načinom proizvodnje, uvodimo Ekos tehnologiju u proizvodnju kamene mineralne vune, što znači da se okrećemo isključivo korišćenju materijala iz prirode, bez dodatog formaldehida i fenola. To će biti prvi i jedini takav proizvod na tržištu Srbije i regiona – rekao je generalni direktor „Knauf Insulation“ za zemlje Balkana, g. Tihomir Civkaroski. - Svi kapaciteti su nam puni, fabrika radi punom parom, proizvodićemo i preko 45.000 tona kamene mineralne vune godišnje, a uvođenje nove tehnologije u proizvodnju neće uticati na cenu samog proizvoda.  

Fabrika u Srbiji zapošljava 130 ljudi i bavi se proizvodnjom kamene mineralne vune i njenim unapređenjem. Unutar „Knauf Insulation“ grupacije patentirano je revolucionarno naučno otkriće – Ekos tehnologija, koje se zasniva na brzo obnovljivim materijama umesto na hemikalijama na bazi nafte, a sami izolacioni proizvodi kojima je dodato vezivo sa Ekos tehnologijom ni po izgledu ni na dodir nisu nalik drugoj izolaciji, jer nemaju dodate boje ni pigmente i prijatniji su za rukovanje. U isto vreme, proizvodi su zadržali ili unapredili visok nivo performansi – kombinacija toplotnih i zvučnih izolacionih karakteristika, kao i zaštita od požara. Smanjena je i energija potrebna za proizvodnju veziva, čime se ostvaruje veća ekološka održivost.

Kao deo „Knauf Grupe“, „Knauf Insulation“ predstavlja jedno od najcenjenijih imena u svetu termoizolacije. Sa proizvodnjom u Evropi, Rusiji, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama, godišnji prihod od prodaje premašuje iznos od 1,5 milijarde evra, sa trenutno najbržim razvojem i najvećim ulaganjima u tom polju u svetu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


AUSTROTHERM-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;