SFSOPLATE-468X60-BANNER

Herceg Novi: Grade od kolektora do luksuznih hotela

04.11.2015. | V. Vujnović | Novosti

Herceg Novi je ostao po strani velikog investicionog buma koji je prethodnih godina izdašno zapljusnuo, uglavnom, Budvu i Tivat. Grad na ulazu u Boku graditeljski zamah tek – očekuje.

Po prestanku zabrane gradnje i završetku turističke sezone u Novom su na nekoliko lokacija uveliko zabrujale građevinske mašine. Tako na Šetalištu, u Kumboru i Đenovićima, na Savini posao na izgradnji kolektora, pumpnih stanica i postavljanju cevovoda, konačno prema planiranoj dinamici, obavljaju turski „Čeltikčoglu“ i tri podizvođača, beogradski „Milenijum“, albanski „Albstar“ i novska firma „CMC“.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Sve više raste i „Portonovi“ u Kumboru, dok je podgorička kompanija „Carine“, koja skoro deceniju posluje i u Herceg Novom, dobila od Ministarstva održivog razvoja i turizma dozvolu za izgradnju hotelskog kompleksa sa četiri zvezdice na mestu gde se nekada nalazio hotel „Park“ u Bijeloj.

Pripremni radovi počeli su u septembru, a hotel sa 225 soba trebalo bi da bude otvoren do narednog leta. Vlasnik kompanije Čedo Popović podsetio je nedavno da je stari hotel srušen pred početak ovogodišnje sezone, a u sklopu pripremnih radova neplanirano su morali da se rešavaju i problemi s podzemnim vodama i potpornim zidom ispod magistrale. Sada sve teče po planu, a on obuhvata u dogledno vreme i uređenje kuće „Đurković“, koja se nalazi u okviru kompleksa. Lep hotelski park biće zaštićen, a posle završetka gradnje obnovljen i dodatno uređen.

U kompaniji „Carine“, osim ovih, imaju još planova. Među nekima od njih su i gradnja turističkog kompleksa u Baošićima, na lokaciji od 27.000 kvadrata sa objektom sa pet zvezdica, i turističkih sadržaja u Sutorini na lokaciji gde je davno bio motel „Vinogradi“.

Do 2017. u Meljinama, prema obećanju investitora iz ruske kompanije „Imperio holding LTD“, biće završena rekonstrukcija Lazareta i otvoren turistički kompleks standarda pet zvezdica. Najavljen je i nastavak radova u hotelu „Palmon bej“ u Igalu, koji je posle obimne rekonstrukcije otvoren u julu, a slede poslovi na uređenju četrdesetak apartmana i hotelske plaže.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;