INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Zrenjanin: Vreme ubrzalo radove

03.03.2015. | Danas

Radovi na obnovi gradskog trga u centru Zrenjanina dobili su na dinamici poboljšanjem vremenskih uslova, tako da je popločavanje trga nastavljeno. Građevinska mehanizacija tokom protekla dva dana preplavila je Trg slobode, a radi se više poslova istovremeno.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Naime, počelo je postavljanje granitnih ploča unutar samog trga, na potezu ispred „Komercijalne banke“ i prvo će biti finalizovan taj deo, kako bi se omogućilo pešacima nesmetano kretanje pored muzeja, pozorišta i hotela „Vojvodina“. Istovremeno sa postavljanjem prvih ploča, neposredno ispred ulaza u hotel, druga grupa radnika počela je slaganje žute klinker-opeke, nekadaš nje podloge Trga slobode.

Delimično je nasuta i zemlja gde su planirane dve veće zelene površ ine, koje su oivičene i razdvojene od budućeg pločnika

 - Mehanizacija je u radu i na prostoru između spomenika i Gradske kuće, na pripremi zemljiš ta za parterno uređenje, iskopu dosadašnje asfaltne podloge i betonskog trotoara između muzeja i katedrale. Sem toga, pored naših radova na uređenju trga rade i majstori Vodovoda, na regulisanju crpne stanice – objašnjava Biljana Jovanović iz „Direkcije za izgradnju i uređenje grada“.

Oko crpne stanice fekalne kanalizacije uklonjen je asfalt, preostalo je uklanjanje gornjeg sloja betona radi nivelacije celokupnog terena. Zaposleni na gradilištu očekuju da će im vremenski uslovi više ići naruku i da će Trg slobode do kraja maja biti završen. Proteklih nedelja zamenjena je javna rasveta u ulicama Subotićevoj i Narodnog fronta, koje izlaze na gradski trg. U Subotićevoj ulici su rasvetni stubovi postavljeni samo sa jedne strane trotoara, dok je Ulica narodnog fronta, u kojoj je postavljeno 14 novih stubova, osvetljena sa obe strane trotoara. Treća faza uređenja centra Zrenjanina radi se prema projektu beogradskog arhitekte Branislava Mitrovića.

Na ovaj posao čekalo se godinama, jer se nakon uređenja glavne gradske ulice sredinom dvehiljaditih sa uređivanjem trga stalo.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;