SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Požarevac: Izgradnja gasifikacione mreže

26.12.2014. | RTS

U toku je izgradnja gasifikacione mreže u Požarevcu i Braničevskom okrugu. Iako je ovo jedan od najvažnijih projekata u ovom kraju, namenjen pre svega industriji, meštani pojedinih sela kroz koje prolazi gasifikacija plaše se da će time izgubiti mogućnost priključka na toplifikacionu mrežu, odnosno daljinsko grejanje iz Termoelektrana Kostolac.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Mreža gasovoda u Požarevcu i okolini uglavnom je urađena na delovima naselja koja nisu predviđena da se u skorije vreme priključe na sistem toplifikacije.

Primer je selo Ćirikovac u kome se ovih dana završava mreža gasovoda. Meštane Ćirikovca zbunjuje to što je do sada urađena samo anketa o njihovoj zainteresovanosti za priključenje na toplifikacionu mrežu, iako im magistralni vrelovod iz Termoelektrana Kostolac prolazi pored sela. Umesto toplifikacije, stigla im je gasifikacija za koju ne znaju koliko će ih koštati.

U požarevačkoj Javnom preduzeću „Toplifikacija“ kažu da širenje mreže toplovoda nije ugroženo gasifikacijom. Gas koji već 30 godina zaobilazi Požarevac, pre svega je namenjen budućoj industrijskoj zoni. Gasifikacija Braničevskog okruga vredna je oko 14 miliona evra, finansira se iz kredita koji je dobila Vlada Srbije i ne zavisi od projekta „Južni tok“.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;