INFONET-468X60-BANNER

Pupinov most spreman za otvaranje

09.12.2014. | RTS

Jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u Srbiji, koji će biti gotov do kraja godine, jeste Pupinov most, između Borče i Zemuna. Ovaj projekat je počeo 2011. i posle samo tri godine, saobraćajnica duga kilometar i po spremna je za otvaranje polovinom decembra.

Ilustracija (Foto: PIxabay.com)

Pupinov most će svečano otvoriti kineski i srpski premijer, a njegova izgradnja potvrđuje da Kina želi da investira u velike infrastrukturne projekte u Srbiji. Most će biti otvoren za vreme samita 16 zemalja jugoistočne Evrope i Kine u Beogradu.

Rade Obradović iz Ministarstva saobraćaja kaže da su radovi praktično gotovi i da je ostalo samo da se radi na ulepšavanju mosta i na detaljima.

- Otvaranjem ovog mosta, u ovoj prvoj fazi, biće spojen novosadski put, od lakat krivine sve do Zrenjaninske petlje. To će značajno rasteretiti centar Beograda, teški kamioni koji su išli iz ovog pravca i prolazili kroz centar, sada će direktno biti usmereni ka Zrenjaninskoj petlji – rekao je Obradović.

Dužina mosta sa pristupnim saobraćajnicama je 22 kilometra, a sam most je dug kilometar i po.

- U prvoj fazi biće pušten most, desetak metara kraći od 1.500 metara, sa glavnim rasponom koji je 170 metara, reč je o najvećem mostu koji Beograd ima. Sada će biti završene dve trećine, jedna trećina ostaje za sledeću godinu, iako se radovi nastavljaju – rekao je Obradović.

U septembru sledeće godine biće završen deo saobraćajnice od Zrenjaninske petlje do Pančevačkog puta, i time će se završiti ova saobraćajnica.

U toku izgradnje mosta bilo je manjih problema, koji su u hodu rešavani.

- Nijedan od tih problema nije ugrožavao stabilnost objekta, već se radilo o ogradi, asfaltu koji nije bio dovoljno ravan, tako da smo sve to ispravili i siguran sam da će ovaj most služiti decenijama – kaže Obradović.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;