INFONET-468X60-BANNER

„Energoinvest“ gradi dalekovod Pljevlja-Čevo vredan 29 miliona evra

02.12.2014. | Seebiz

„Energoinvest“ d.d. Sarajevo potpisao je sa „Crnogorskim elektroprenosnim sistemom“ (CGES) ugovor o realizaciji projekta izgradnje dalekovoda Pljevlja-Čevo, u vrednosti više od 29 miliona evra. U ime „Enegoinvesta“, ugovor je potpisao direktor Enes Čengić, a sa crnogorske strane potpisnik je Dragan Laketić, predsednik Odbora direktora CGES.

Kompanija „Energoinvest“ je dobila ovaj posao u izuzetno jakoj međunarodnoj konkurenciji, te će predvoditi regionalni konzorcijum koji će na izuzetno zahtevnom terenu izgraditi dalekovod od 400kV i dužine od oko 116km. Ovaj dalekovod treba da poveže sever Crne Gore sa južnim delom, odnosno glavnog proizvođača električne energije u Crnoj Gori – Termolektranu Pljevlja sa jugom, kao i radi dalje interkonekcije podvnodnom mrežom prema Italiji.

Trasa dalekovoda prolazi kroz izuzetno zahtevne planinske terene i potrebno je uticaj dalekovoda na okolinu svesti na najmanju moguću meru, imajući u vidu blizinu nacionalnog parka Durmitor. Projekat finansira „Evropska banka za obnovu i razvoj“ (EBRD), dok je konsultant INTEC-GOPA (Nemačka).

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;