SFSOPLATE-468X60-BANNER

Krediti EBRD za energetsku efikasnost

14.11.2014. | RTS

„Evropska banka za obnovu i razvoj“ (EBRD) dala je „Komercijalnoj banci“ kreditnu liniju do 10 miliona evra za finansiranje projekata energetske efikasnosti i upotrebe obnovljivih izvora energije u Srbiji. Kako se navodi u saopštenju, novac iz te kreditne linije preko „Komercijalne banke“ moći će da koriste lokalne samoupravama i privatne firme, prenosi „Tanjug“.

Pozajmice su namenjene za poboljšanje energetske efiksnosti u poslovnim zgradama i industrijskom sektoru, kao i za male projekte upotrebe obnovljivih izvora energije u kompanijama i opštnskim zgradama.

Direktor EBRD za Srbiju Mateo Patrone rekao je da kreditna linija namenjena „Komercijalnoj banci“ novina na sprkom tržištu i važan korak ka podizanju svesti o koristima očuvanja energije, što je jedna od fokusnih tačaka u radu EBRD u Srbiji.

- Pobljšanje energetske efikasnosti i povećanje korišćenja obnovljivih izvora energije predstavljaju efektivan odgovor na rastuće cene energije u Srbiji – navela je EBRD.

Kreditna linija je odobrena u okviru programa za Zapadni Balkan vrednog 75 miliona evra koji je obezbeđuje kreditne linije lokalnim bankama za projekte energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije. EBRD je do sada uložla više od 3,8 milijardi evra u 181 projekat u Srbiji, a investirano je u finansijski sektor, industriju, trgovinu, poljoprivredu, energetiku i infastruktru.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;