INFONET-468X60-BANNER

Beograd: U planu obnova Terazijske padine i Pionirskog parka

22.10.2014. | Danas

Javno komunalno preduzeće „Zelenilo Beograd“ juče je u Zemunskom rasadniku obeležilo 85 godina postojanja i predstavilo dosadašnje rezultate rada, kao i projekte koji su planirani do kraja godine.

JKP „Zelenilo-Beograd“ u saradnji sa „Sekreterijatom za komunalne i stambene poslove“ do sada je uredilo dva „urbana džepa“ na Vračaru, 14 dečijih igrališta, urbanu pjacetu na Platou Đoke Vještice gde je prvi put u Srbiji postavljen „zeleni zid“, kao i rekonstrunkciju Devojačkog parka i parka Miljakovački izvori u Rakovici. Projekti koji su planirani za sledeću godinu jesu rekonstrukcija Terazijske padine i Pionirskog parka u Beogradu.

Generalni direktor JKP „ Zelenilo-Beograd“ Slobodan Stanojević zahvalio se na podršci Gradu i Beograđanima sa kojima je ovo preduzeće započelo akciju „Uredimo zajedno, čiji je dosadašnji rezultat 96 sređenih zelenih površina. On je dodao da će ukoliko se projekti Terazijske padine i Pionirskog parka realizuju, Beograd imati celinu sa desetak reprezentativnih parkova, kojih se ne bi postidele vodeće svetske metropole.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;