INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Norveška vila obložena sa ekološkim drvenim elementima

25.02.2015. | Inhabitat

Arhitektonski biro LOGG Arkitekter iz Osla je nedavno završio Vilu Melkeveien, luksuzni dom koji se može pohvaliti sa ekološkim i savremenim dizajnom. Vila je smeštena na sunčanom obronku brda koji nadgleda Oslo, a njena fasada se sastoji od obilja zastakljenih elemenata i od horizonatalno postavljenih drvenih elemenata kompanije Kebony. Lokalni proizvođač Kebony wood je izabran zbog svojih izdržljivih i ekoloških proizvoda.

Biro je projektovao vilu sa prozorima visina od poda do plafona kako bi iskoristili poglede od kojih zastaje dah na grad ispod, kao i na okolni pejzaž. Paleta prirodnih materijala koja se sastoji od Kebony drveta, kamena, škriljaca i stakla dodatno stapa ekološku strukturu u pejzaž.

Horizontalna fasadna obloga Kebony, koja je dominantan materijal na fasadi, je proizvedena u Oslu korišćenjem održivo gajenog drveta koje je injektirano sa nehemijskim proizvodima na bio-bazi, zatim tretirano toplotom i kompresovano kako bi se stvorio veoma izdržljiv fasadni materijal koji ne zahteva održavanje.

„Sa projektom Vile Melkeveien mi smo projektovali kuću koja je ujedno sinonim za luksuzni život i ekološku arhitekturu“, rekao je Diederik Advokat Klausen, arhitekta iz biroa LOGG Arkitekter. „Rad sa Kebony materijalima nam je omogućio stvaranje omaža skandinavskoj arhitekturi, a korišćenje staklenih elemenata na fasadi je omogućilo formiranje savremenog osećaja.“

Vila je izgrađena tokom perioda od dve godine i sastoji se od 300 metara kvadratnih površine sa četiri spavaće sobe koje su organizovane u dva glavna bloka u obliku slova T. Kuća takođe poseduje spoljašnju terasu, spa sobu, kao i gostinjsku oblast sa sopstvenim kupatilom i kuhinjom.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;