IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kina će prevazići SAD, EU i Japan u obnovljivim izvorima energije do 2035

15.11.2013. | Inhabitat

Novi izveštaj Međunarodne agencije za energetiku (International Energy Agency) navodi da je Kina na putu da izgradi više elektrana obnovljivih izvora energije do 2035. godine nego SAD, Evropska unija i Japan zajedno. Iako činjenica da Kina u velikoj meri finansira razvoj obnovljivih izvora energije nije baš novost, stvarnost koja će nadmašiti druge zemlje u takvom velikom opsegu treba da posluži kao poziv na buđenje ostatku razvijenog sveta da možemo, i trebamo, da uradimo više.

 

Navodi za Kinu nisu jedine ohrabrujuće prognoze izveštaja Svetskog energetskog izgleda (World Energy Outlook) Međunarodne agencije za energetiku. On takođe navodi da se očekuje da će globalni obnovljivi izvori energije činiti oko 30% udea energije u svetu u narednih 20 godina, pretičući na taj način prirodni gas i gotovo se izjednačavajući sa količinom energije dobijenom iz sagorevanja uglja.

Nažalost, emisije štetnih gasova povezanih sa energetikom će takođe porasti za 20%, što znači da će globalne temperature vrlo verovatno povećati za više od 3,6 stepeni Celzijusa na duži rok. Dakle, dok je planirani razvoj obnovljivih izvora energije ohrabrujući, potrebno je uvođenje politika kojima se ograničava rast emisija kako bi se osiguralo da čisti izvori energije zaista imaju uticaj. Pun izveštaj je dostupan na sajtu Međunarodne agencije za energetiku.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;