INFONET-468X60-BANNER

Kada je reč o kombinacijama lavaboa i pisoara, Tandem je broj 1

17.09.2013. | Gizmag

Dame, znamo da ovo može biti veliko iznenađenje za neke od vas, ali mnogo muškaraca ne pere ruke nakon završenog posla u javnom kupatilu. I to je istina. Kako bi se takvim likovima dalo manje izgovora za nepranje ruku nakon mokrenja, letonska kompanija Stand sada nudi kombinovani pisoar i lavabo. Začuđujuće odgovarajuće, ime mu je Tandem.

Gledajući ovu zidnu sanitariju, neko bi mogao da pomisli da je namenjena da moderni, užurbani muškarac uradi dve stvari odjednom, ali to ne bi imalo smisla, ne u ovom slučaju. Umesto toga, ideja je da korisnici imaju lavabo ispred sebe čim završe sa fiziološkom potrebom. Na taj način, oni ne mogu da „zaborave“ da operu ruke, što im se inače dešava dok prelaze dug uobičajeni put od pisoara do lavaboa.

Sa više praktične strane gledano, Tandem štedi vodu tako što za ispiranje pisoara koristi istu vodu koja je služila za pranje ruku. Pretpostavlja se da on takođe može da omogući da kupatila budu više kompaktna i jeftinija za izgradnju, jer zamenjuje dve santirije sa jednom, i samim tim zahteva manje prostora i postavku manje vodovodnih instalacija.

Tandem je delo dizajnera Kaspara Jursonsa. Prema izveštaju objavljenom pre nekog vremena, on se trenutno proizvodi u malom obimu po ceni od 590 američkih dolara po jedinici, a već je našao kupce u Norveškoj, Nemačkoj, Rusiji, Poljskoj i Letoniji.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;